Potrivit meteorologilor, până la sfârșitul lunii ianuarie, valorile termice înregistrate vor fi mai mari decât normalul pentru această perioadă, iar precipitațiile vor apărea în special în vest, nord-vest și centru. Primele două săptămâni din luna februarie aduc valori termice apropiate de normalul perioadei.

Cum va fi vremea în ianuarie?

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de ECMWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, scrie Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea în săptămâna 15-22 ianuarie

În această săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în zonele vestice, nord-vestice și local în cele centrale. În rest, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cu posibilitatea de a fi ușor deficitar local.

Vremea în săptămâna 22-29 ianuarie

Între 22 și 29 ianuarie, valorile termice sunt mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări, spun meteorologii ANM.

Precipitațiile vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale și ușor deficitare în zonele sud-estice. În restul regiunilor, cantitățile de precipitații se vor menține aproape de normalul acestei perioade.

Cum va fi vremea în februarie?

Vremea în săptămâna 29 ianuarie-5 februarie

Perioada 29 ianuarie-5 februarie vine cu valori în general apropiate față de acest interval ale temperaturii medii a aerului, în cea mai mare parte a țării. Aceste valori ar putea fi ușor ridicate în regiunile sud-vestice. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

inghet

Plante înghețate

[Sursa foto: Pexels]

În această săptămână, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 5-12 februarie

În intervalul 5-12 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în majoritatea teritoriului României. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea în weekend-ul 13-14 ianuarie?

În acest weekend vremea se răcește și poate aduce ninsori slabe în mai multe regiuni și ger în nord-est. Însă, duminică vremea se mai încălzește, mai ales în sud și sud-vestul țării, potrivit meteoradar.ro.

Vineri, pe 12 ianuarie, vremea continuă să fie rece, în special în nord-estul țării. Temperaturile nu vor crește de minus 5 grade Celsius nici la orele prânzului pentru mai multe regiuni. Temperaturile sub pragul de îngheț se vor menține și pe areale extinse din nord, centru și vest.

În sud, maximele se vor încadra între 0 și 5 grade Celsius în cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei și Dobrogei.

Pot exista intervale cu ninsoare local, în special în prima parte a zilei. Gerul își va face din nou prezența pe timp de noapte în zonele depresionare din centrul Moldovei și estul Transilvaniei.

Minimele se încadrează, pe alocuri, până la minus 15 grade Celsius sau mai puțin, în perioadele în care vor fi mai puțini nori.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

inghetata

Frunză înghețată

[Sursa foto: Pexels]

În prima parte a zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, temperaturile mai cresc puțin, însă este posibil să existe ninsori slabe sau fulguieli în nordul și nord-estul țării, dar și la munte. Maximele se vor situa între minus 4 și 2 grade Celsius în jumătatea nordică, iar în sud, între 0 și 4 grade Celsius.

Noaptea dintre sâmbătă și duminică va fi destul de rece, iar local, în zonele de vale, minimele pot atinge până la minus 10 grade Celsius.

Ultima zi din weekend, duminică, 14 ianuarie, vor mai exista câteva ninsori în nordul țării, iar temperaturile se vor situa între minus 3 și 2 grade Celsius.

Astfel, în sud, vremea începe să se încălzească, iar la orele prânzului se vor atinge între 2 și 7 grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și cea mai mare parte a Olteniei. Cele mai ridicate temperaturi se regăsesc în sud-vestul Olteniei, unde maximele vor ajunge până la 8 sau 10 grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si