Close sidebar
Close sidebar

Cursul valutar BNR pentru 1 februarie 2024: Evoluția pieței valutare în prima zi din luna februarie

Consultă cursul valutar BNR pentru data de 1 februarie 2024. Vezi cum au evoluat monedele euro și dolar în ziua de joi.

Ana-Maria Costea,

Consultă cursul valutar BNR pentru data de 1 februarie 2024.

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 1 februarie 2024. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de  Banca Națională a României.

Află care sunt noile cotații ale monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

Cursul valutar BNR pentru 1 februarie 2024

Euro- 4.9747 lei

Dolar american- 4.6088 lei

Lira sterlină- 5.8224 lei

Franc elvețian- 5.3374 lei

Gramul de aur- 301.4387 lei

Cursul valutar BNR pentru 31 ianuarie 2024

Euro- 4.9759 lei

Dolar american- 4.5962 lei

Lira sterlină- 5.8235 lei

Franc elvețian- 5.3190 lei

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Gramul de aur- 301.0282

Află care sunt noile cotații ale monedelor internaționale consultând cursul valutar BNR.

Consultă cursul valutar BNR al zilei de 1 februarie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Achiziția de apartamente și creditul la bancă. Cum procedăm? Sfatul agetului imobiliar

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 1 februarie 2024, un euro se tranzacționează, astăzi, la valoarea de 4.9759, după ce a suferit o scădere de -0.01%. În schimb, dolarul american se tranzacționează astăzi la valoarea de 4.5962 lei, după o creștere de +0.03%.

Pe 31 ianuarie 2024, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 301.0282 lei, în creștere cu +0.5% față de data de 30 ianuarie 2024.

Când ar putea adera România la moneda euro?

Încă nu este foarte clar momentul în care România va fi pe deplin pregătită să adere la moneda euro. La începutul anului 2023, Klaus Iohannis declara că țara noastră nu îndeplinea criteriile de aderare la zona euro.

„În condiţiile în care avem crize suprapuse, criză energetică, avem probleme majore cu industria europeană, căutăm soluţii pentru competitivitate europeană, avem o inflaţie mare, este destul de complicat de dat un termen.

Eu nu cred că în acest moment este realist pentru România să fixeze orice termen pentru intrarea în Zona Euro. Criteriile pentru intrarea în Zona Euro sunt cunoscute, sunt multe criterii. Există o perioadă de preaderare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Eu cred că în acest moment România încă nu îndeplineşte aceste criterii şi, atunci când vom îndeplini majoritatea criteriilor, putem să începem să ne facem un plan mai concret când să intrăm în Zona Euro, dar acum mie mi se pare un pic riscant să dăm un termen", spunea șeful statului, conform Newsweek.

Când ar putea adera România la moneda euro?

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Adevărul despre derapajul bugetar din 2023. Cât de mare este gaura din banii statului

Pe de altă parte, Adrian Câciu spunea cu mai mult timp în urmă că momentul potrivit pentru aderarea la euro ar fi abia în anul 2029.

„Mi-aş dori să nu ne mai ascundem în spatele crizelor pentru obiectivele strategice ale României. Am ajuns într-o situaţie ca deficitul de cont curent să fie mai mare decât deficitul public. Nu mai spun de puseul inflaţionist care ne-a scos din orice zona de convergenţă nominală. Eu cred că aici trebuie să avem o discuţie serioasă, instituţional vorbind, cu comitetul care se ocupă de aderarea la Zona Euro şi să ne fixăm un target transpartinic pe care nimeni să nu-l mai încalce.

Din punctul meu de vedere, anul 2029 este o ţintă viabilă (n.r. pentru aderarea la euro)”, spune Adrian Câciu în 2022, conform aceleiași surse.

Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că țara noastră ar putea trece la euro, în cel mai bun caz, în 2028, conform termene.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI