Close sidebar
Close sidebar

Cursul valutar pentru 23 februarie 2024: Vezi cum au evoluat euro și dolarul la finalul săptămânii

Descoperă cursul valutar BNR pentru vineri, 23 februarie 2024. Află cotațiile monedelor internaționale la final de săptămână.

Ana-Maria Costea,

Descoperă cursul valutar BNR pentru vineri, 23 februarie 2024.

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru ziua de 23 februarie 2024. Banca Națională a României anunță zilnic, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi. Iată care sunt ultimele informații legate de evoluția pieței valutare.

Curs valutar BNR pentru 23 februarie 2024

Euro- 4.9753 lei

Dolar american- 4.5970 lei

Lira sterlină- 5.8238 lei

Franc elvețian- 5.2177 lei

Gramul de aur- 298.9173 lei

Curs valutar BNR pentru 22 februarie 2024

Euro- 4.9769 lei

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Dolar american- 4.5843 lei

Lira sterlină- 5.8121 lei

Franc elvețian- 5.2243 lei

Gramul de aur- 299.1390 lei

Citește și: VIDEO- Președintele CNAS îl contrazice pe Marcel Ciolacu cu privire la impozitarea concediilor medicale: "Populația este bolnavă"

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 23 februarie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9769 lei, după o creștere cu +0.01%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.5843 lei, după ce a scăzut cu -0.02%.

Pe 22 februarie 2024, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 299.1390 lei, după ce a scăzut cu -1.4%.

Avantaje și dezavantaje ale devalorizării unei monede

Atunci când vorbim despre devalorizarea unei monede tindem să scoatem în față aspectele negative. Există și avantaje în cazul devalorizării unei monede. Iată care sunt avantajele și dezavantajele devalorizării monedelor:

  • Printre avantajele devalorizării monedelor regăsim adesea și posibilitatea creșterilor salariale.
  • Exporturile sunt mai competitive deoarece moneda mai slabă duce la scăderea prețurilor produselor exportate, iar cantitatea de produse vândute în afara țării crește atunci când produsele devin mai accesibile pentru consumatorii de rând.
  • Deficitul comercial mic este un alt avantaj pentru că atunci când produsele exportate devin mai ieftine, cererea din afara țării pentru produsele respective poate crește.

Află care sunt avantajele și dezavantajele devalorizării unei monede.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: "A fost o eroare tehnică". Șeful Casei de Pensii dă asigurări că nicio pensie în plată nu scade după recalculare

Printre dezavantajele devalorizării monedelor regăsim:

  • Importurile mai scumpe pentru că prețurile produselor de import crește atunci când moneda se devalorizează. Consumul produselor locale crește, însă cu o astfel de monedă oamenii nu au o putere de cumpărare promițătoare.
  • Inflația crește categoric. Importurile mai scumpe și creșterea cererii din afară poate duce la presiuni.
  • Industriile locale sunt mai puțin competitive deoarece sunt susținute de prețurile mari la produsele importante. Pentru că există mai puțină concurență, este probabil ca unele dintre industrii să devină și mai puțin productive și mai puțin eficiente, conform blog.ibanfirst.com
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI