Cutremurul de azi, 3 noiembrie, a avut loc în regiunea seismică Vrancea, a avut magnitudinea 5,3 grade și fost resimțit în Capitală și în mai multe orașe din țară.

Citeste si: Cutremur în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut

Cutremurul din zona Vrancea a avut loc la adâncimea de 140 de km și s-a produs la ora 6,50 minute.

Directorul Institutului pentru Fizica Pământului (INFP) Constantin Ionescu consideră că este un seism normal pentru regiunea Vrancea.

"Cutremurul a avut 5,2 grade, cu intensitatea în epicentru de 5 grade pe Mercali. S-a simțit în mai multe regiuni. Nu avem informații că s-ar fi produs pagube. E un seism normal pentru Vrancea, la câțiva ani aici are loc un seism de peste 5 grade", a declarat șeful INFP la Antena 3.

Șeful INFP: Nu sunt așteptate replici ale cutremurului din Vrancea de azi

Potrivit lui Constantin Ionescu, durata seismului nu poate fi estimată, ci depinde de locul unde se află fiecare persoană. Nu sunt așteptate replici ale cutremurului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Aparatele înregistrează seismul pe durate mari. Aceste cutremure din Vrancea nu au replici. Nu e ceva nou, nu e cutremur puternic pentru Vrancea, ci unul moderat. Pentru Vrancea, un cutremur puternic este de la 7 grade in sus și produce pagube", a mai spus directorul Institutului pentru Fizica Pământului.

Cel mai puternic cutremur din 2022

Seismul de azi fost cel mai puternic cutremur din 2022.

Al doilea cutremur ca magnitudine din acest an a avut loc în luna ianuarie și avut sub 5 grade pe Richter.

Citeste si: În ce zi pică Revelionul 2023? Calendarul sărbătorilor de iarnă

"În ziua de  03.11.2022, 06:50:26  (ora României), s-a produs în  ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU  un cutremur semnificativ cu magnitudinea  ML 5.3, la adâncimea de  147.5 km", a transmis INFP.

cutremur

Cutremur, 3 noiembrie 2022

[Sursa foto: INFP]

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în județul Buzău, la 74km E de Brasov, 76km NE de Ploiesti, 116km V de Braila, 118km V de Galati, 119km S de Bacau, 126km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

Mesajul lui Raed Arafat

Seismul nu a produs pagube, nu au fost înregistrate apeluri la 112 și nu au existat victime, a transmis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Acesta a atras atenția asupra informațiilor care circulă în spațiul public referitor la tipul de alertă pe care populația l-a primit înainte de cutremur.

Șeful DSU a subliniat că  IGSU nu a trimis mesaj RO-Alert, iar populația a primit alertă de la Android. 

„În primul rând, nu ieşiţi din apartament pe scări, nu folosiţi lifturile, mergeţi şi adăpostiţi-vă sub o masă, sub o grindă. Să ştiţi exact care sunt zonele mai tari, unde sunt grinzile şi să staţi acolo în timpul cutremurului. Acesta este sfatul pe care putem să îl dăm. Cel mai important este: fără panică. Iar un alt aspect foarte important: să nu dea toată lumea telefoane pentru că poate să îi blocheze inclusiv pe cei care au nevoie de servicii de urgenţă, dacă sunt efecte, şi să blocheze serviciile de urgenţă. Şi să nu plecaţi cu maşinile pe drumuri, dacă este cu impact, pentru că puteţi bloca serviciile de urgenţă şi intervenţia. Şi, am mai spus-o, toţi să avem în casă provizii măcar pentru 72 de ore: apă, medicamente, radio pe baterie”, a transmis Raed Arafat, citat de G4Media.

Cutremurul a fost revizuit la 5,4 grade

"În ziua de   03.11.2022, 06:50:26   (ora României), s-a produs în   ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU   un cutremur semnificativ cu magnitudinea   ML 5.4, la adâncimea de   147.5 km", a transmis INFP.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în județul Buzău, la 74km E de Brasov, 76km NE de Ploiesti, 116km V de Braila, 118km V de Galati, 119km S de Bacau, 126km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 199km SV de Iasi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si