Close sidebar
Close sidebar

Cutremurul de sambata noapte a scos la iveala o situatie ingrijoratoare! Ce se intampla cu bucurestenii care si-au parasit locuintele pentru ca blocurile sa fie consolidate

Cutremurul de sâmbătă noapte scoate la iveală, din nou, situaţiile absurde prin care trec bucureştenii. Unii dintre ei au plecat din propriile locuinţe, pentru ca blocul să fie consolidat, dar nu ştiu dacă se vor mai întoarce vreodată. Alţii aşteaptă echipele de muncitori, dar, până atunci, ascund celebrele buline roşii de pe clădiri. În tot acest timp autorităţile sunt ocupate să se certe între ele pe cine ar trebui să facă reconsolidarea şi dacă suntem pregătiţi să facem faţă unui seism. ##VIDEO25834##

,


DISTRIBUIE
acest articol

"De cati ani v-ati mutat aici?

Din noiembrie 2011.

Si cand trebuia sa fie gata blocul dvs?

A zis ca in 3-5 ani va fi gata. Dar nu e gata”, spune Maria Tarlea.

Asa incepe povestea ultimilor 5 ani din viata Mariei Tarlea. A renuntat la confortul propriei case in 2011, pentru ca autoritatile sa consolideze cladirea considerata pericol public in caz de cutremur. S-a mutat intr-unul din "gemeni", asa cum sunt poreclite blocurile din centrul Capitalei, ridicate special pentru astfel de situatii.

Doamna Tarlea ne face turul scarii de bloc: "Dupa 4 luni am avut contract de lumina, dupa 6 luni contract de gaze. Fiecare ne-am gospodarit cum am putut”.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Geamuri, usi, tot ce s-a putut lua, s-a luat. Poate de aceea jumatate din apartamentele de necesitate sunt nelocuite.

In interior, locuintele sunt spatioase, dar tot chiriasii au fost cei care le-au mobilat.

Nu de alta, dar niciunul nu stie daca se va mai intoarce, vreodata, in propriul apartament.

Teoretic, lucrarile de consolidare ale acestei cladiri cu bulina rosie ar fi trebuie sa fie gata inca de anul trecut. E limpede, insa, ca acest lucru nu s-a intamplat. Dar, problema cea mai mare este ca nu a fost stabilit niciun alt termen-limita pentru finalizare.

"Urgenta acum este ca familiile care locuiesc in cladiri cu risc seismic "pericol public", care se afla in centrul vechi, in zona caii Victoriei, sa paraseasca aceste imobile, sa accepte locuintele puse de noi la

dispozitie”, a declarat Gabriela Firea.

Nu mai putin de 200 de imobile se afla pe lista cladirilor "pericol public". Ridicat la o suta de metri de Teatrul National, acest bloc s-ar face praf si pulbere in caz de seism. Dar, incredibil, cineva a ascuns celebra bulina de avertizare.

Peste 170 de alte blocuri sunt incadrate in clasa I de risc. Desi situatia e grava, autoritatile par preocupate sa se certe intre ele.

Astfel de imagini socante s-ar putea petrece oricand si in Romania, in cazul unui cutremur puternic. Doar ca seful corpului de control al primului ministru crede ca soarta ne este pecetluita.

La o zi dupa aceasta postare, Valentin Mircea a eliminat-o de pe reteaua de socializare si a anuntat ca isi va da demisia.

"La cutremur nu ai cum sa comunici inainte sa se intample, pentru ca nu putem sa stim. Sa iesim doar sa comunicam "vedeti ca a fost un cutremur" nu venim cu nimic nou, pentru ca stiti deja, l-ati simtit. Consider ca comunicarea a fost exact cat a trebuit, din partea institutiilor de urgenta”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI