Ca să trăiască decent, un român ar avea nevoie de peste 2.500 de lei pe luna, iar o familie cu doi copii de aproape 7 mii de lei. Cel puţîn asta arată un studiu realizat recent, care vine însă şi cu o concluzie dura: 9 din 10 români nu îşi permit o viaţă fără lipsuri.

 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

După ce a întocmit o lista cu cheltuielile minime pentru ea şi prietenul ei, Sanda a tras linie şi a ajuns la suma de aproape 2.400 de lei. (03.32) Aproape jumătate sunt banii pentru chirie. La vacanţe sau economii nici nu îndrăzneşte să se gândească.

Coşul minim luat în calcul conţine mâncare, îmbrăcăminte, cumpărăturile pentru casă, facturi, produse de igienă, educaţia copiilor, dar şi o vacanţă pe an şi un fond de economii al familiei.

Specialiştii spun că este vorba doar despre minimul necesar, cât să nu ducem grijă zilei de mâine. Chiar şi aşa, doar un român din zece îşi permite un trăi decent. Mulţi abia câştigă jumătate din cât ar avea nevoie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si