Toţi cei care au călătorit au observat cu siguranţă mici găuri în geamurile de la avion. Dacă te-ai gândit că este un defect de fabricaţie, ei bine nu. Acest detaliu pe care mulţi îl ignoră are rol esenţial. Găurile din geamurile avioanelor menţin presiunea din cabină la un nivel normal în timpul zborului, scriu cei de la Daily Mail. 

Astfel că dacă avionul se depresurizează, numai geamul exterior se va sparge, nu şi cel interior, iar viaţa pasagerilor nu va fi pusă în pericol.

Dacă geamul exterior se sparge în timpul unui incident, cel interior este suficient de puternic pentru a menţine o presiune normală.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Acest aspect este important pentru că pilotul va avea timp suficient să coboare avionul la o altitudine mai joasă sau chiar să aterizeze. 

sursa foto: Yoda


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si