Mercur în retrograd este un fenomen care a devenit din ce în ce mai popular în cultura modernă. Mulți oameni atribuie diverse probleme și dificultăți acestei perioade, dar puțini știu cu adevărat ce înseamnă.

De ce ne afectează Mercur în retrograd

Mercur în retrograd este un termen folosit în astrologie pentru a descrie o perioadă în care planeta Mercur pare să se miște înapoi pe cer.

Aceasta este doar o iluzie optică cauzată de diferențele de viteză între Pământ și Mercur în orbită lor în jurul Soarelui.

Deși este un fenomen astronomic natural, astrologii cred că are un impact semnificativ asupra vieților noastre.

Conform astrologiei, Mercur este planeta comunicării, a gândirii logice și a transportului. Atunci când Mercur este în retrograd, se crede că aceste domenii ale vieții sunt perturbate. Aceasta poate duce la probleme de comunicare, defecțiuni tehnologice, întârzieri în călătorii și confuzii generale. De asemenea, astrologii susțin că este o perioadă potrivită pentru reflecție și reevaluare, dar nu pentru a începe proiecte noi sau a face schimbări majore.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Citește și: Mercur retrograd în august 2024: Cele mai afectate zodii. Viața lor este dată complet peste cap

Ce se întâmplă când Mercur e în retrograd

Când Mercur intră în retrograd, efectele nu sunt întotdeauna imediate, dar mulți oameni raportează o creștere a problemelor în domeniile asociate cu Mercur.

Iată câteva dintre cele mai comune experiențe raportate în timpul Mercur în retrograd:

  • Mesajele pot fi interpretate greșit, e-mailurile se pot pierde sau întârzia și conversațiile pot fi mai dificile decât de obicei.
  • Planurile pot fi perturbate, documentele pot fi pierdute și lucrurile par să meargă împotriva planurilor stabilite.

În ciuda acestor potențiale probleme, Mercur în retrograd poate fi și o perioadă pozitivă. Este un moment bun pentru a revizui proiecte vechi, a reflecta asupra deciziilor trecute și a finaliza ceea ce a fost început.

Mercur retrograd

Mercur retrograd

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Horoscop dragoste pentru august 2024: Momente de pasiune, claritate și transformare

Pe 4 august 2024 Mercur e retrograd

În 2024, Mercur va fi în retrograd de mai multe ori, iar una dintre aceste perioade va începe pe 4 august. Este important să știți că aceste perioade nu sunt motive de panică, ci mai degrabă oportunități pentru introspecție și ajustare. Deși astrologia nu este o știință exactă și efectele Mercur în retrograd pot varia de la persoană la persoană, este util să fim conștienți de aceste perioade și să fim pregătiți pentru posibilele perturbări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si