Hidratarea este esențială, în special în zilele extrem de călduroase din lunile de vară. Chiar dacă în momentele în care canicula își face simțită prezența suntem tentați să bem apă chiar dacă aceasta a fost uitată mult timp printr-o geantă sau în mașină, acest obicei nu este deloc bun pentru sănătate.

Potrivit specialiștilor, radiațiile ultraviolete pot afecta compoziția apei. Astfel, dacă o sticlă cu apă este expusă prea mult timp la soare, aceasta poate deveni nesigură pentru consum.

Citește și: VIDEO Stațiunea fără caniculă! Există o oază de răcoare în județul Bihor

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

sticla cu apa, apa ramasa la soare, probleme de sanatate

După cât timp nu mai este sigur să bem apa uitată la soare? 

După ce o sticlă cu apă a stat la soare pentru mai mult de 2 ore, gustul apei se schimbă, iar bacteriile din aceasta pot să se înmulțească foarte rapid. De asemenea, sticlele de plastic sunt foarte vulnerabile la expunerea în razele soarelui.

După ce o sticlă de plastic a stat prea mult la căldură, materialul din care e realizată se poate descompune iar particulele nocive pot ajunge în apă.

Potrivit studiilor, particulele în cauză pot conține substanțe toxice precum crom, cadmiu, plumb, arseniu și nichel, toate fiind metale grele care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății.

„O evaluare a riscurilor pentru sănătate a tuturor mărcilor de apă îmbuteliată a identificat o posibilă toxicitate din cauza cromului, cadmiului, plumbului, arsenicului și nichelului. Riscul cancerigen al cromului, arseniului și nichelului indică un potențial cancerigen”,

precizează specialiștii, notează csid.ro.

Citește și: VIDEO Cea mai fierbinte zi din an! Specialiștii anunță temperaturi de până la 45 de grade

sticla cu apa, apa ramasa la soare, probleme de sanatate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si