Acesta este locul unde s-a nascut si a copilarit Nicolae Ceasusescu alaturi de cei 8 frati ai sai. In casa modesta si plina de istorie ne primeste chiar Nicu, nepotul dictatorului.

Reporter: Buna seara! Nicolae Ceausescu, un nume care trezeste in inimile tuturor fori, melancolie dar si foarte multa curiozitate.

Nici Scornicestiul nu mai este ce era odata dar casa construita in 1880 este si acum un punct de atractie pentru romani. Din pacate nu mai este deschisa vizitatorilor de ani buni.

Reporter: Ma uit in stanga, ma uit in dreapta, Este o casa modesta.
Nepot Nicolae Ceausescu: A tatalui meu si a lui Nicu.
Reporter: Cum ii spuneati?
Nepot Nicolae Ceausescu: Nea Niculae.

Reporter: Care e mancarea preferata a lui Nicolea Ceausescu?
Gazda: Lapte cu mamagaliga.
Reporter: Dar mai inanite sa bem un pic de tuica de Scornicesti. Noroc.
Reporter: intram in urmatoarea camera. In camera buna, adica cea cu lemn pe jos. Casa e mare. Aici stateau musafirii. Daca traiai in perioada aceea erai cazata aici.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Admirat, hulit, urat sau regretat. Nicolae Ceausescu este si va ramane in istorie ca dictatorul care a condus Romania vreme de 22 de ani.

El credea in communism, era communist convins. A fost intemnitat pana a ajuns la doftana a stat 7 ani si sapte luni in inchisorile din Romania.

Toata saracia asta i-a marcat intreaga viata. Nicolae Ceausescu a fost zgarcit nu numai cu familia, dar si cu romanii 

Nicolae Ceausescu a fost greu incercat de soarta si a vazut de nu mai putin de 3 ori moartea cu ochiii.

Nicolae Ceausescu a avut un inger pazitor a fost atata timp in puscarie. La Doftana in 1940 a cazut jumatate iar el a supravietuit. La celula nr 13 era si Ceausescu. Legiunoarii s-au risipit inainte, iar in 1946 Ceausescu a avut un accident de masina foarte grav, dar el a scapat.

Ceausescu avea un diabet  accelerat. Medical il sfatuieseca in fiecare seara sa inoate. Asta este motivul pentru care, in imobilele unde era Ceausescu, erau piscine. Trebuia sa fie in forma. Avea doctori in permanenta cu el. E exact in casa unde sta acum domnul Iliescu.

Ion Iliescu a fost crescut de unchiul meu, a stat in casa la ei. Ion Iliescu a fost fiul adoptiv a lui Nicolae Ceausescu. L-a crescut, l-a ingrijit la trimis la studii in strainatate, la Moscova. Iar rasplata? A fost pe masura.

Este si o vorba cand ajunge imparat intai pe tac-su la impuscat.

Au fost evenimentele din 89. Imi pare rau ca a murit atatea lume.

Regia era facuta. Nu trebuia sa moara nimeni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si