Astăzi vom pune laolaltă realităţile din educaţie şi realităţile din sănătate.(...) Este extrem de importantă decizia deschiderii şcolilor în semestrul doi după un anumit scenariu şi am spus că nu excludem niciunul dintre scenarii, nici deschiderea prioritară în zonele cu rată de infectare mai scăzută, nici deschiderea prioritară în şcoli primare şi grădiniţe, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a, nici orice alt scenariu sau combinaţie între acestea.

Necesită o decizie responsabilă pe fâşia foarte îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate. Aceste lucruri se vor discuta astăzi împreună şi vom vedea care sunt concluziile. Noi vom veni cu realităţile din educaţie la această discuţie”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu la un post Tv.

Ce decizie a luat Ministrul Educației în privința redeschiderii școlilor?

Cîmpeanu a reiterat ideea că se aşteaptă, până în 15 ianuarie, ora 16.00, situaţia angajaţilor din învăţământ dispuşi să se vaccineze. Datele parţiale, aferente zilei de miercuri, arată că 50% dintre angajaţii din învăţământul preuniversitar şi 60% dintre cei din învăţământul universitar s-ar vaccina.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 16.00, o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu şi cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, posibile teme de discujţie fiind vaccinarea anti-COVID a cadrelor didiactice şi modul în care ar urma

să se desfăşoare cursurile în cele de-al doilea semestru al anului şcolar.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis și premierul Cîțu, discuție de urgență la Cotroceni despre redeschiderea școlilor

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si