Sudiile efectuate ar putea ajuta la înțelegerea modului prin care se pierde simțul mirosului la persoanele infectate cu noul coronavirus și ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi terapii împotriva Covid-19, potrivit Agerpres.

Studiul, efectuat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă și a fost publicat în European Respiratory Journal, ar putea explicat de ce Covid-19 provoacă pierderea simțului mirosului, în absența altor simptome.

Explicație pentru pierderea mirosului în cazul noului coronavirus

Astfel, cercetătorii au descoperit un nivel ridicat al unei enzime care ar putea constitui „punctul de intrare” a coronavirusului în celulele unei persoane infectate. Prezenţa enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE-2) a fost identificată în concentraţii mari doar în celulele mucoasei din epiteliul olfactiv, în zona din spatele nasului, unde corpul detectează mirosurile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Rezultatele sugerează că această regiune a nasului ar putea constitui locul în care coronavirusul reuşeşte să pătrundă în corp ”, a declarat unul dintre coautorii studiului, Mengfei Chen, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Johns Hopkins din Statele Unite. „Epiteliul olfactiv este o zonă a organismului destul de uşor de accesat de virus- nu este situată undeva departe în corpul nostru, iar nivelurile foarte ridicate de ACE-2 pe care le-am identificat în acel loc ar putea explica de ce este atât de uşor de contractat COVID-19”, a precizat Chen, potrivit Agerpres.

ANdrew Lane, un alt autor al studiului, a declarat că echipa de la John Hopkins analizează „dacă virusul folosește într-adevăr aceste celule pentru a accesa și infecta corpul”.

În cazul în care acest lucru este dovedit, „este posibil să putem aborda infecţia prin terapii antivirale administrate direct în nas”, a precizat Lane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si