În cadrul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), pragul de alarmă este de 20 de cazuri cu infectări COVID-19 la 100.000 de persoane, în șapte zile. Cele patru țări care se află sub acest prag sunt Germania (18,4 cazuri la 100.000), Finlanda (15,5), Cipru (14,6) și Norvegia (13,9), conform datelor publicate luni de către ECDC. Cele mai multe cazuri raportate sunt în Republica Cehă cu 167,6 cazuri la 100.000

de persoane, Olanda cu 140,3 și Franța cu 120,3, potrivit CNN.

Pragul de alarmă al ECDC este de 20 de infectări la 100.000 de persoane

Totodată, în 27 de țări europene au fost înregistrate noi recorduri de infectări cu COVID-19, crescând astfel și rata mortalității pe întreg continentul.

Noi restricții în țările din Europa

De asemenea, în mai multe țări din Europa au fost introduse noi restricții. În cazul Irlandei, Echipa Națională de Urgență a Sănătății Publice, a recomandat punerea în aplicare a celor mai mari restricții. În Islanda au fost introduse noi restricții și reguli în cazul adunărilor și s-au închis unele facilități de agrement. Capitala Franței este pe cale de a intra din nou în carantină, iar Cehia a intrat deja în stare de urgență. În Germania, autoritățile sanitare au încadrat cartierele centrale din Berlin în zonele de risc.

În același timp, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a intrat în autoizolare după ce a luat parte la o întâlnire la care a fost prezentă o persoană care a fost testată pozitiv cu COVID-19. În Anglia, autoritățile sanitare au declarat că mii de cazuri de infectări nu au fost incluse în bilanț din cauza unor ”probleme tehnice”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sursa: Digi 24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si