Ajeti Meriton și Manuel Gabriel Tejada Reyes s-au oprit lângă stația de tren când au văzut că acesta vine de la Sondrio. Se pare că cei doi ar fi dorit să treacă șinele de tren pentru a ajunge pe cealaltă parte a gării. 

„Au vrut să aștepte să treacă trenul și apoi să treacă șinele și să ajungă pe partea cealaltă – a povestit un prieten –.

Dar convoiul a fost rapid (a trecut cu o viteză de peste o sută/km la oră, n.d.) și i-a aspirat. Au fost trași de „vântul trenului”, de golul creat de trecerea acestuia. Nu a fost un joc sau un pariu, cine și-ar risca viața pentru o provocare? Cu siguranță nu ei," a povestit prietenul, care a răspuns speculațiilor conform căreia cei doi ar fi participat la o provocare terminată tragic, relatează  LaProvinciaSondrio.

Mai mult de 600 de persoane au ieșit în stradă în memoria celor doi tineri

În amintirea lui Meriton și Gabriel, cei doi tineri de 15 ani, care au fost uciși de tren în gara Berbenno, peste 600 de persoane au ieșit în stradă. Familiile, rudele și prietenii acestora au ieșit pe străzile din Sondrio unde emoția s-a resimțit în aplauze pentru cei doi adolescenți care s-au stins din viață.

Oamenii prezenți au avut sprijinul poliției și al administrației municipale și marșul a pornit de la patinoarul situat în sud-vestul orașului. Adolescenții au defilat cu bannere și au mers în locurile dragi ale celor doi tineri: gimnaziul „Sassi”, campusul școlar cu institutul „De Simoni” și calea ferată, potrivit stiridiaspora.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Incredibil ce gest au făcut membri unui echipaj italian de ambulanță pentru o româncă! Au condus 3.600 km ca să o aducă din România

În zona Primăriei, oamenii s-au oprit pentru a păstra un minut de reculegere. Alături de primarii din Sondrio și Berbenno di Valtellina, Marco Scaramellini și Valerio Fumasoni, oamenii s-au pus într-un cerc mare în memoria celor doi tineri care s-au stins din viață. După ce au trecut prin fața școlii „Torelli” oamenii au revenit în punctul de unde au plecat unde au mai susținut un moment de reculegere. 

Cu vocea tristă și ochii înlăcrimați primul care a vorbit a fost fratele mai mare al lui Gabriel care a mulțumit comunității Sondrio pentru sprijinul și afecțiunea de care au dat dovadă în aceste zile dificile pentru familiile celor doi tineri. Și comunitatea kosovară, familia lui Meriton, a vrut să mulțumească comunității Valtellinese și Italiei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO| Ultimul mesaj pe care l-a lăsat Cristian fostei sale soții, înainte de a-și pune capăt zilelor. ,,Când vei citi acest mesaj, nu voi mai fi”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si