Adrian Berinde, unul dintre cei mai mari cântăreți din România, a pierdut lupta cu o boală incurabilă. Pagina oficială de Facebook a artistului s-a umplut de postări în memoria lui. “Fiindcă a iubit atât de mult viața, a lăsat-o să plece… Mulțumim pentru tot frumosul pe care l-ai adus în viețile noastre și pe care, iată, ni-l lași. Adio, prietene! Să-ți fie înalt văzduhul!” este unul dintre mesajele emoționante.

Citeste si: Ultimele imagini cu Diana, tânăra aflată în stare gravă, căreia i se refuză transfuzia! Ce făcea cu doar câteva zile înainte de a ajunge la spital

Adrian Berinde, unul dintre cei mai mari muzicieni din România, a murit la vârsta de 61 de ani. Decesul cântărețului a survenit în noaptea trecută, el având cancer metastazat pe oase. În urmă cu patru luni, Adrian Berinde a mărturisit că se simte mai bine în lupta cu maladia cumplită, după ce a urmat un tratament experimental în Germania, se simte mai bine. Din păcate, ulterior, starea de sănătate s-a agravat, iar azi-noapte, el s-a stins. Rudele, prietenii, colegii de breaslă printre care Cristi Minculescu și Norbert Kovacs sunt devastați de durere de când au aflat trista veste.

Citeste si: Cazul cutremurător al micuţei Sânziana! Hai să o ajutăm! Are dreptul la o copilărie normală!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

“Nu se poate!!! Bunul Dumnezeu să îl odihneasca în pace!”, “Dumnezeu să îl aibă în pază!”, “O, ce rău îmi pare… Să îi fie drumul spre lumină. Condoleante familiei și prietenilor săi dragi, printre care știu că erați și tu, și Giani”, “Fiindcă a iubit atât de mult viața, a lăsat-o să plece… Mulțumim, Adrian Berinde, pentru tot frumosul pe care l-ai adus în viețile noastre și pe care, iată,

ni-l lași. Adio, prietene! Să-ți fie înalt văzduhul!”, “Dumnezeu nu mai râde singur. RIP Adrian Berinde. Drum bun, Adrian” sunt câteva dintre mesajele postate de apropiați și fani pe pagina de Facebook a regretatului artist.

Cine a fost Adrian Berinde

Adrian Berinde a absolvit Şcoala de Arte Plastice din Cluj-Napoca şi a reuşit să fugă din ţară în 1982, stabilindu-se în Elveţia, la Moudon.

"În Elveţia, totul e aliniat la boloboc, oamenii, regulile, casele, peisajul, tot. Şi printre elveţienii orânduiţi perfect, ce puteam eu să fac, nepricepându-mă nici la vaci, nici la ceasuri?! Am făcut ce-am ştiut eu mai bine. Am pictat", mărturiseşte artistul pe site-ul său.

"La un an după acomodare, am făcut prima expoziţie personală la o galerie din centrul Lausanne-ului. În trei săptămâni s-a vândut toată şi am câştigat mai mulţi bani decât puteam să îmi imaginez la ora aia. Aşa am înţeles că nu am dat cu oiştea-n gard, dimpotrivă, sunt pe drumul meu cel bun. Am trăit cu, pentru şi din pictură o bună bucată de viaţă, mai bine de 20 de ani. Şi mi-a plăcut. Făceam aproape în fiecare an câte o expoziţie personală la Lausanne, Estavayer-le Lac sau Avry Fribourg. Doi ani mai târziu, am expus pentru Amnesty Internaţional la Payerne, Paris. La o expoziţie-concurs la Vevey, la care au fost artişti plastici din mai multe ţări, mi-au dat Premiul I.

Participam la expoziţii internaţionale de grup, nici nu mai ţin minte câte. Mâncam pictură pe pâine. Centrul Cultural Francez George Pompidou mi-a scos şi o carte poştală cu un an înainte de lovitura de stat din România. Eram doar în creştere", mai povesteşte artistul.

"Absent" a fost primul album de muzică, pe care l-a înregistrat în studioul înfiinţat la Cluj-Napoca, Taurus. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Au urmat alte şapte albume: "Negru de fum" (1996), "Vertical" (1997), "Captiv în inutil" (2001), "Albaştri după ploi" (2003), "Azil" (2011), "Atât de bine" (2015) şi "Arcan" (2017). 

A cântat în cluburi şi festivaluri, în concerte televizate, în Cirque du Soleil în Canada, în spectacolul "Varekai". A realizat emisiuni radio şi a lansat un album de versuri: "Captiv în inutil", a regizat o piesă de teatru după nuvela lui Cehov- "Salonul 6" şi un videoclip. A condus câţiva ani Clubul Prometheus. Prima expoziţie de pictură în ţară a avut-o la invitaţia Delegaţiei ONU în România. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si