Două rețete de post cu căpșuni! Căpșunile sunt fructele sezonului de vară. Acestea sunt extrem de gustoase și au foarte multe beneficii pentru organismul nostru. Iată ce rețete puteți prepara de post!

Brioșe cu căpșuni

Două rețete de post cu căpșuni! Sunt ușor de preparat și au un gust senzațional!

Două rețete de post cu căpșuni! Sunt ușor de preparat și au un gust senzațional!

Ingrediente:
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 cană apă minerală
2 căni făină
1 zahăr vanilat
1 praf de copt
3 linguri fulgi de nucă de cocos
căpșuni

Mod de preparare

Primul pas este acela de a amesteca făina cu nucă de cocos, zahăr, zahăr vanilinat, praf de copt și sare într-un castron larg. Se face o gropiță în mijloc și se toarnă apa minerală și uleiul. Se amestecă totul pentru a se omogeniza și se încorporează căpșunile.

Citește și: Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară

Se pot folosi căpșuni congelate sau proaspete dacă se găsesc. Nu este vreo diferență între ele, doar că cele naturale vor da o culoare mai aprinsă prăjiturii. Puteți turna aluatul în forme de brioșe mici.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Se vor lăsa să se coacă timp de 30-40 de minute. Se scot afară și se lasă la răcit. Sunt ideale servite cu o ceașcă de cafea dimineața sau la un ceai fierbinte.

Prăjitură cu căpșuni

Două rețete de post cu căpșuni! Sunt ușor de preparat și au un gust senzațional!

Două rețete de post cu căpșuni! Sunt ușor de preparat și au un gust senzațional!

Ingrediente

  • Pentru o tava de 23x23cm:
  • cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
  • 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
  • 1 cana de zahar brut sau tos
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Căpșunile se vor spăla foarte bine. Urmează ca acestea să fie spălate și tăiate în cubulețe. Într-un vas se vor amesteca apa cu zahărul, uleiul și esența. În alt vas se amestecă făina cu praful de copt. Se toarnă treptat făina peste amestecul lichid și se amestecă cu un tel.

Se tapetează tava cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Deasupra se pun căpșunile.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu și se lasă aproximativ 40-45 de minute.

Se va verifica cu o scobitoare dacă este gata. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Se pudrează cu zahărul pudră și se servește.

Citește și: Tartă cu căpșuni. Un desert savuros pentru zilele călduroase de vară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si