Natalia îl are pe Marco din primăvară. Este un câine din rasa Terra Nova foarte atașat de familie cu un caracter temperat și un bun companion pentru copii. Acum, însă a sosit momentul să îl dreseze deoarece blănosul a început să roadă tot ce prinde. În ajutor i-a venit Dacian, dresor de meserie.

Citește și: VIDEO- Câinii, agenții speciali ai Autorității Vamale Române. Echipajele canine au nevoie de 10 săptămâni de pregătire intensă

„Ce să facem ca el să nu roadă lucrurile uzuale, papucii, un jerseu. Păi să nu-i lăsați la dispoziție. Nici nu-l certăm dacă venim acasă și am mai uitat pupucii pe afară și i-am găsit roși. Nu are rost să certăm câinii dacă nu i-am prins în fapt, pentru că nu o să asocieze.”

Natalia, proprietara lui Marco, a apelat la ajutorul lui Dacian

Dacian Ilieș are o experiență de peste 20 de ani în creșterea și dresarea câinilor. Așa că Natalia l-a chemat acasă pentru lecțiile lui Marco.

Natalia, proprietara câinelui: „Muncim 8-10 ore pe zi și dresajul este foarte important, pentru că un câine ți-l iei pe zeci de ani, nu vrei un câine haotic. Așa că am ales acest serviciu al lui Dacian.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Dresorul spune că pentru a-l face ascultător, câinele, indiferent de rasa lui, trebuie să înceapă ședințele de dresaj încă din primele luni de viață, pentru a nu-și forma deprinderi greșite. Ideal este că aceste lecții să se țină de 3 ori pe săptămână, timp de câteva luni, iar comenzile să fie pozitive, pentru a nu-i periclita, animalului, stima de sine.

Dacian Ilieș, dresor: „Este cea mai bună metodă de dresaj, cea pozitivă, cea mai eficace.

Nu e tot una să te asculte forțat, constrâns sau să te asculte cu o metodă pozitivă. Câinii sunt foarte influențabili de tonalitatea vocii, chiar mai rău decât de mâncare și face parte tonul din dresajul pozitiv.”

Proprietarii de câini care nu au curte unde să se desfășoare dresajul individual, pot opta la un dresaj de grup. De exemplu, Dacian a făcut o demonstrație chiar și în centrul orașului, Oradea, în plină stradă.

Dacian Ilieș, dresor: „Recomand cu toată tăria dresaj de grup, pentru că este un dresaj real. Acolo câinii învață să socializeze între ei, avem câini care la teren care în primele ședințe s-ar fi mâncat unul pe altul, ar fi sărit la om, la copii, în ziua de azi după socializare sunt prieteni, nu mai sar ună la altul.”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Un curs de dresaj canin de 2 luni costă între 200 și 250 de euro, în funcție de cum se desfășoară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si