Close sidebar
Close sidebar

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de dulceață de căpșuni, după rețeta bunicii, pentru micul dejun sau diverse preparate.

Alina Raducu,

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Dulceaţă de căpşuni, un desert plin de savoare cu o aromă irezistibilă. Reţeta de la bunica este păstrată cu sfinţenie de câteva generaţii, iar rezultatul este unul extrem de bun.

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii. Dacă vrei să încerci reţeta veche a bunicii de dulceață de căpșuni, fără prea multe ore de fierbere, cu un sirop bine legat și fructe frumos confiate, atunci iată toți pașii pe care să-i urmezi:

Ingrediente- Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii 

  • -1 kg fructe 
  • -1 kg zahăr
  • -250 ml apă
  • -3-4 felii de lămâie
  • -vanilie (opțional)

Citeste si: Reţete vechi de prăjituri de casă: Cum se prepară Alba ca Zăpada, celebrele pişcoturi ale bunicii sau "caisele" cu cremă?

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii

Mod de preparare - Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii 

Începeți cu  alegerea fructelor, contează foarte mult. Fructele trebuie să fie tari, sănătoase. Nu uita că trebuie să folosești cantități egale de fruct curățat și zahăr. După care, se face un sirop din apă și zahăr care trebuie să fiarbă până la proba de fir.

Marginea cratiței trebuie ștearsă ca să nu se ardă zahărul.

Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii

Este indicat ca  dulceața de căpșuni   să se lase până a doua zi, acoperită cu un tifon ud sau un șervet. Astfel, fructele se lasă la fund, se confiază frumos, nu se face crustă deasupra și siropul se limpezește.

După o zi, fierbem din nou doar siropul pentru a se lega, și fructele se adaugă la sfârșit doar cât să dea în clocot.

Apoi punem dulceața de căpșuni rapidă fierbinte în borcane curate, uscate, sterilizate.

Citeste si: Magiun de prune: Reţetă originală fără zahăr

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI