Iată o rețetă delicioasă de dulceață de pere.


Dulceață de pere după rețeta tradițională. Ingrediente

- 2 kilograme de pere
- 2 kilograme de zahăr tos
- 100 ml de apă
- Zeama de la 2 lămâi
- 1 baton de vanilie/2 lingurițe de extract de vanilie

Citeste si: Se curăţă gutuile de coajă pentru dulceaţă: Reţetă tradițională

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dulceata de pere: Reţeta tradiţională
Dulceata de pere: Reţeta tradiţională

Dulceață de pere după rețeta tradițională. Cum se prepară

Atunci când vrei să faci dulceață de pere este important să alegi pere mai tari, aromate, însă nu neapărat foarte dulci. Chiar dacă te gândești că mai degrabă ar fi potrivite perele moi, află că acestea nu sunt bune pentru dulceață deoarece nu-și păstrează textura și consistența. Prin urmare, folosește fructe tari, cu tot cu coajă, pe care le speli și le scoți cotoarele.

Ține cont ca imediat după curățare să le stropești cu puțină zeamă de lămâie ca să nu oxideze, ci să-și păstreze culoarea albă. Taie perele în cubulețe cu latura de aproximativ 2 cm sau, dacă ți se pare că dulceața de pere va fi mai aspectuoasă, dă fructele pe răzătoare.

Prepararea siropului pentru dulceață

Pune la fiert apa, zahărul tos și restul de zeamă de lămâie.

Amestecă ușor, adaugă și vanilia și lasă pe foc până când obții un sirop consistent. Ca să te asiguri că este foarte bine legat poți să-l testezi pe o farfurie. Ia cu lingurița o picătură de sirop și verifică dacă este destul de gros.

Citeste si: Zacuscă de vinete ca la bunica: Reteta pentru iarnă


Cât se fierbe duleața de pere

Cubulețele de pere se adaugă în sirop și se lasă să clocotească timp de 5 minute, din momentul în care dulceața de pere a ajuns din nou la fierbere. Stinge focul și dă cratița deoparte, apoi ai grijă să o acoperi cu un prosop udat cu apă rece și stors foarte bine. După câteva ore bune dulceața de pere se va răci, iar atunci este momentul să scoți perele cu o paletă și să pui din nou siropul la fiert până ce scade și se îngroașă și ajunge la o consistență asemănătoare cu mierea de albine. Adaugă din nou fructele din el și fierbe iar dulceața de pere 5 minute, apoi acoperă iarăși cu prosopul umed. Dacă după aceste două etape cubulețele de pere nu sunt ușor translucide, ci se păstrează tari, mai repetă o dată operațiunea de fierbere și răcire.

Sigilarea borcanelor cu duceata de pere

Ia în considerare faptul că doar gemurile se îmbuteliază cât încă sunt fierbinți. Stânge foarte bine capacele borcanelor în care ai pus dulceața de pere, după care așează fiecare recipient în cămară. Preparatul tău poate rezista chiar și 5 ani deși nu are niciun fel de conservant, însă cel mai probabil vei consuma dulceața de pere mult mai repede decât ai putea crede.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si