Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august

Chiar și dulceața de smochine îți poate aminti de gusturile copilăriei. Ne apropiem de venirea toamnei, așadar gospodinele încep deja să pregătească dulcețurile pentru cămara de iarnă.

Pentru reteta de dulceața de smochine ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 35 de smochine coapte
– 1 kg. zahar
– 500 ml. apa
– 1 lamaie

Rețetă de dulceaţă de smochine

Mod de preparare- Dulceață de smochine:

Mai întâi e spala smochinele, se fierb 5 minute in apa clocotita, dupa care se scot cu spumiera si se lasa la scurs.
Separat, se face un sirop din apa, zahar si lamaia bine spalata si taiata felii cu tot cu coaja. Este necesara aceasta cantitate de apa mai mare pentru sirop deoarece smochinele nu au suc, iar dulceata se fierbe timp de doua zile.

După care, smochinele se pun in sirop si se fierb la foc mic, aproximativ 20-25 de minute, din momentul in care au dat primele clocote.

La inceputul fierberii (primele 5-10 minute de cand a inceput sa fiarba) imediat dupa ce apare spuma mai multa, cratita trebuie trasa de pe foc, scuturata usor cu amandoua mainile, inlaturata spuma si pusa din nou pe foc.

Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă

Citeste si: Dulceata de afine. 3 retete delicioase pe care sa le incerci

Astfel, cand e gata, se ia vasul de pe foc si se aseaza in camara, acoperit cu un servet curat, inmuiat in apa si bine stors.
A doua zi dulceata se repune pe foc si se lasa la foc potrivit pana se leaga (cca.15-20 minute).

În plus, pentru a evita ca dulceata sa se lipească de fundul vasului, vasul trebuie din nou, scuturaa in timpul fierberii, iar fructele vor fi doar usor amestecate cu spumiera.

Puteti transfera dulceata in borcane spalate bine si sterilizate, se inchid etans cu capacul si pe care trebuie sa le lasati apoi la racit.


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri