Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august
Chiar și dulceața de smochine îți poate aminti de gusturile copilăriei. Ne apropiem de venirea toamnei, așadar gospodinele încep deja să pregătească dulcețurile pentru cămara de iarnă.
Pentru reteta de dulceața de smochine ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 35 de smochine coapte
– 1 kg. zahar
– 500 ml. apa
– 1 lamaie
Mai întâi e spala smochinele, se fierb 5 minute in apa clocotita, dupa care se scot cu spumiera si se lasa la scurs.
După care, smochinele se pun in sirop si se fierb la foc mic, aproximativ 20-25 de minute, din momentul in care au dat primele clocote.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
La inceputul fierberii (primele 5-10 minute de cand a inceput sa fiarba) imediat dupa ce apare spuma mai multa, cratita trebuie trasa de pe foc, scuturata usor cu amandoua mainile, inlaturata spuma si pusa din nou pe foc.
Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă
Citeste si: Dulceata de afine. 3 retete delicioase pe care sa le incerci
Astfel, cand e gata, se ia vasul de pe foc si se aseaza in camara, acoperit cu un servet curat, inmuiat in apa si bine stors.
În plus, pentru a evita ca dulceata sa se lipească de fundul vasului, vasul trebuie din nou, scuturaa in timpul fierberii, iar fructele vor fi doar usor amestecate cu spumiera.
Puteti transfera dulceata in borcane spalate bine si sterilizate, se inchid etans cu capacul si pe care trebuie sa le lasati apoi la racit.