Dulceață de vișine. Vișinele sunt recunoscute ca fructe ale verii, dar acestea pot fi încorporate în diferite rețete, cum ar fi pandișpan cu vișine, tartă cu vișine șamd.

Pentru cei care vor să aibă un desert și în sezonul mai rece, atunci v-am pregătit o rețetă extrem de simplă cu vișine. 

Citește și: VIDEO- Românii se întrec în crearea unor rețete care mai de care mai ciudate. Ce creații noi apar în bucătăria românească

Dulceață de vișine. Rețeta pas cu pas

Dulceață de vișine. Rețeta pas cu pas. Secretul gospodinelor

Dulceață de vișine. Rețeta pas cu pas. Secretul gospodinelor

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ingrediente:

  • 1 kg de vișine fără sâmburi;
  • 1 kg de zahăr;
  • 1 lămâie;
  • 1 baton de scorțișoară;
  • 1 jumătate de păstaie de vanilie.

Mod de preparare: Se spală vișinele și se curăță de codițe și sâmburi, apoi se așează într-un vas mai mare cu zahărul deasupra.

Se păstrează acoperite pentru câteva ore pentru a lăsa zeamă, dar se amestecă regulat. Ulterior, se pune vasul la foc mic și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă și restul ingredientelor și se amestecă între timp.

Citește și: VIDEO- Rețetă: Cum facem cel mai bun frappe acasă

Odată ce zahărul s-a topit, dulceața de vișine se mai lasă la foc potrivit pentru încă o oră, dar se amestecă din când în când pentru a nu se lipi de fundul vasului.

Pentru a știi dacă dulceața de vișine este gata, se ia o linguriță din dulceață și, dacă picătura este fermă și are o culoare închisă, atunci dulceața este gata. Dacă dulceața se descompune ușor, atunci mai trebuie lăsată pentru câteva minute pe foc.

Când dulceața este gata, se pune în borcane curate și uscate, se acoperă cu o pătură și se lasă să se răcească în mod natural. Dulceața de vișine este gata și poate fi păstrată în cămară pentru tot restul anului pentru deserturi ori consumată ca atare.

Poftă bună!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si