Pentru a nu ajunge intr-o astfel de situatie, trebuie sa elimini in primul rand cauzele, si apoi sa diminuezi efectul, pana cand durerile vor disparea. Daca nu stii cum sa procedezi, iti recomandam cateva metode simple, la indemana oricui.

Fa mai multa miscare

Sedentarismul este una dintre principalele cauze care duc la aparitia durerilor de spate, iar antidotul sau este miscarea. Indiferent daca durerile de spate au aparut sau nu, trebuie sa adopti un stil de viata mai activ.

Exercitiile fizice si activitatile sportive sunt cele mai eficiente forme de miscare ce te pot scuti de multe probleme de sanatate, asa ce e bine sa le incluzi in rutina ta zilnica.

Daca nu vrei sa faci foarte mult efort, sunt suficiente si plimbarile zilnice, fie chiar si renuntand la masina sau transport in comun cand ai treaba prin oras.

Citeste si: Ce încălțăminte să alegi în funcție de modelul rochiei

Pastreaza o postura corecta la birou

Persoanele cu  o activitate sedentara care ii tine tintuiti ore in sir in scaunul de la birou se confrunta frecvent cu o astfel de problema. Pozitia sezand pune o presiune mare asupra coloanei, vertebrale, iar in aceste conditii este foarte importanta postura, dar si calitatea scaunului pe care il folosesti.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ai nevoie neaparat de un scaun ergonomic, pe care il poti alege din oferta de scaune de birou de pe scauneonline.ro. Pentru a nu avea probleme cu spatele scaunul trebuie folosit tinand cont de urmatoarele reguli:

  • Mentine spatele drept, lipit de spatar
  • Bratele stau sprijinite de manerele scaunului, formand un unghi de 90 de grade
  • Picioarele indoite la 90 de grade, cu talpile lipide de podea
  • Capul drept, cu privirea inainte.

Citeste si: Care sunt prețurile pentru o operație de liposucție?

Terapia cu cald si rece

Atunci cand durerea apare brusc si este acuta, poti sa o diminuezi aplicand gheata pe zona dureroasa, in cel mai scurt timp. Gheata se infasoara intr-un prosop, astfel incat sa poti sa masezi zona, si se tine un sfert de ora, repetand operatiunea in ora urmatoare, daca durerea nu s-a diminuat suficient.

Gheata reduce inflamatia, iar durerea ar trebui sa dispara in cel mult doua zile. In cazul in care durerea persista, trebuie sa schimbi foaia si sa incerci terapia cu caldura. Aceasta consta in aplicarea de comprese fierbinti pe locul dureros, care trebuie mentinute cat mai mult. Pentru asta, poti sa inmoi un prosop in apa calda, pe care sa-l aplici pe zona respectiva, infasurand apoi un sal gros sau o patura in jurul lui.

Masajul de relaxare

Masajul este o practica eficienta in ameliorarea multor probleme, iar durerile de spate se numara printre ele. Cel mai bine este sa apelezi la serviciile unui maseur, care va sti exact sunt grupele de muschi asupra carora trebuie sa actioneze. Miscarile de masaj trebuie sa fie circulare si executate de-a lungul coloanei, insotite de miscari de compresie pe zona dureroasa. In cazul crizelor acute, se impun sedinte zilnice de masaj, de aproximativ o ora, iar frecventa acestora se reduce la una-doua sedinte pe saptamana, pe masura ce durerile se atenueaza.

Citeste si: VIDEO- Lupta cu endometrioza, boala care împiedică femeile să aibă copii

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Persoanele care au un job sedentar, manipulatorii de marfa, constructorii, precum si cei a caror activitate presupune miscari repetitive sunt cele mai predispuse categorii la astfel de probleme. Cu toate acestea durerile de spate pot aparea si ca urmare a unor afectiuni grave, cum ar fi anumite tipuri de cancer, infectii locale sau boli pulmonare, de aceea este indicat sa mergi la un consult medical inainte de a te trata singur.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si