O mamă care și-a pierdut fiul bolnav de cancer a donat corneea ochilor băiatului ei pentru a-i ajuta pe alții să-și recapete vederea și să aibă o viață normală.

Ruslana, mama tânărului, a reușit să-l aducă pe Alexandru aproape de ea, în Italia. Atunci, femeia s-a bucurat nespus. Cu toate acestea, visul frumos nu a durat mult, deoarece tânărul a murit la numai 27 de ani, fiind diagnosticat cu cancer.

Citește și: Ce se întâmplă când mori. Mărturia unui bărbat care s-a întors din lumea de dincolo

Femeia din Moldova i-a fost alături fiului său necondiționat, până în ultima clipă și s-a luptat alături de el cu boala nemiloasă. După ce el a încetat să mai fie, femeia îndurerată a decis să doneze corneea lui Alexandru.

Cum a fost depistat cancerul lui Alexandru?

Mama lui Alexandru a povestit cum a fost depistată boala care l-a chinuit pe Alexandru până în ultima clipă de viață. 

Citește și: O adolescentă a fost găsită moartă la un internat de lux/ ”Eleva a murit în liniște, în somn”

„Alexandru locuia și lucra în Moldova. Eu locuiesc în Italia. A venit la mine(...) a stat șase luni, iar cu două săptămâni înainte să-i fie depistată problema de sănătate, s-a aranjat aici la lucru și părea totul bine(...)"

, povestește femeia, spunând că fiul ei fusese diagnosticat cu cancer testicular, potrivit sanatateinfo.md

Femeia a mai spus că băiatul și-a făcut analizele necesare, dar i s-a spus că totul este în regulă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Locurile de veci s-au scumpit! Românii se gândesc serios și la varianta incinerării ca să nu plătească o avere pe cavou

„A avut amețeli și a căzut, eu l-am prins în brațe. L-am dus iar la spital unde i-au făcut analizele necesare și mi-a spus că totul este bine, că nu are nimic și ne-au trimis acasă" , spune mama lui Alexandru.

Cei doi au așteptat 40 de zile rezultatul citologic. În tot acest timp, Alexandru se simţea în continuare rău.

„A început să aibă probleme la plămâni. Părea o simplă răceală, dar într-o zi a venit și mi-a spus: <<Mamă, eu am scuipat sânge>>. De fapt, avea deja metastaze la plămâni", mai spune Ruslana.

Citește și: Un turist a căzut în lac după ce i s-a rupt coarda de bungee în timpul unei cascadorii/ ”Dacă accidentul ar fi fost puțin mai grav, mi-aș fi putut pierde viața”

Femeia a mai adăugat că prima chimioterapie pe care Alexandru a făcut-o a fost chiar de ziua lui de naștere, când împlinea 27 de ani.

„Mami, nu mai pot”

Femeia își aduce aminte cu greu de clipele îngrozitoare trăite în spital, lângă fiul ei.

Citește și: VIDEO- Polițiști acuzați de crimă în SUA! Irvo Otiento este bărbatul care a murit prin sufocare după ce a fost pus la pământ de autorități

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Medicii nu mai știau ce să-i facă, au încercat toate măștile posibile de oxigen. Alexandru mi-a scris mesaj: <<Mami, vino te rog că nu mai pot>>. L-am ținut de mână ore în șir până l-au intubat.  El m-a întrebat dacă înainte de a-l intuba o să îi pună anestezie. I-am spus că da. I-am explicat mai delicat că are un chist pe un plămân, care trebuie să se rupă de acolo și după asta vom continua chimioterapia. 

Citește și: S-a aflat motivul pentru care părinții și cei doi copii s-au aruncat în gol de la etajul 7. Detalii șocante

Cum mă ținea de mână, eu i-am spus: <<Mami, eu sunt cu tine>> și l-am sărutat pe frunte și pe mânuță și i-am spus că sunt lângă el și că o să ne întoarcem înapoi, iar lui i-au curs doar lacrimi și nu a zis nimic", povestește Ruslana, potrivit  sanatateinfo.md.

Citește și: Calendar ortodox 25 martie 2023. Buna Vestire: Sărbătoare mare sâmbătă

Apoi, la câteva luni distanță, inima lui Alexandru a încetat să mai bată. Mama lui a decis să doneze corneea fiului său pentru ca ochii lui Alexandru să continue să vadă lumina zile și să îi ajute pe alți oameni care se confruntă cu nenorociri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si