Un elev de 17 ani diagnosticat cu meningita bacteriana a murit la Spitalul de Pediatrie din Brasov, iar alti sapte colegi de liceu ai tanarului sunt internati la Spitalul de Boli Infectioase cu suspiciune de imbolnavire. Directia de Sanatate Publica (DSP) Brasov a declansat o ancheta.

Citeste si: Nesimtirea unei doctorite, care incaseaza lunar 15.000 de lei de la CAS. Ce au patit pacientii care i-au batut la usa

Tanarul de 17 ani a murit, joi, la Spitalul de Pediatrie din Brasov, dupa ce a fost diagnosticat cu meningita bacteriana.

El era elev la Liceul Silvic ”Nicolae Rucareanu” din Brasov si, potrivit unor surse apropiate familiei, in urma cu o saptamana participase, alaturi de mai multi colegi, la o petrecere de majorat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Imediat dupa stabilirea diagnosticului a fost declansata o alerta epidemiologica, iar sapte colegi ai tanarului decedat au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov cu suspiciune de meningita.

Starea tinerilor este stabila, fiind prelevate probe de laborator pentru confirmarea sau infirmarea meningitei bacteriene. Probele au fost trimise de urgenta la Institutul ”Matei Bals” din Bucuresti.

Directia de Sanatate Publica Brasov a declansat o ancheta in acest caz.

”Se face o ancheta in acest caz.

Sunt suspiciuni de meningita la alte sapte persoane care sunt deja internate la Spitalul de Boli Infectioase. Asteptam rezultatul analizelor de laborator“, a declarat Claudia Bularca, purtatorul de cuvant al DSP Brasov.
 

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si