Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluarilor pe care le vor sustine la finalul anului scolar, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare, anunta Ministerul Educatiei.

Calendarul simularii Evaluarii Nationale si a examenului de Bacalaureat 2016-2017:
13 martie 2017- Proba scrisa de Limba si literatura romana (clasa a VIII-a) si proba E)a - Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)
14 martie 2017- Proba scrisa de Limba si literatura materna (clasa a VIII-a) si proba E)b)- Bacalaureat (clasele a XI-a

si a XII-a)
16 martie 2017- Proba scrisa matematica (clasa a VIII-a) si proba E)c)- proba obligatorie a profilului- Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)
17 martie 2017- Proba E)d)- proba la alegere a profilului si specializarii- Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII- a)
31 martie 2017- Anuntarea rezultatelor
Notele obtinute nu se trec in catalog.

In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro. Ministerul precizeaza ca subiectele sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.

Potrivit MEN, corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Anul trecut, rata de prezenta la simularea Evaluarii Nationale a fost de  90,71% (169.632 de elevi participanti), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. In ceea ce priveste simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indica o rata de promovare (medie generala peste 6 si note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si