Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balş” şi a anunţat că ”asemenea tragedii nu pot şi nu vor rămâne fără urmări”. ”La Institutul ”Matei Balş” erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor şi n-au mai plecat acasă din cauza incendiului”, afirmă Dragu.

Patru oameni au murit în urma incendiului

”Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie. La Institutul Matei Balş erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor şi n-au mai plecat

acasă din cauza incendiului. Le transmit condoleanţe familiilor îndurerate şi multă putere pacienţilor afectaţi de incendiu”, a transmis, vineri, preşedintele Senatului Anca Dragu.

”Asemenea tragedii nu pot şi nu vor rămâne fără urmări”

”Specialiştii vor stabili cauzele acestui incendiu dramatic. Imediat după ce aflăm ce a dus la producerea acestei tragedii, putem vedea cum şi cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regula în sistemul sanitar din România”,  a mai scris Anca Dragu pe Facebook.

Citeste si: Incendiu Matei Balş. "Filmul" tragediei. Imaginile groazei din spitalul din Bucureşti

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş”  din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID, despre care fostul manager Adrian Streinu-Cercel declară că erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis merge la Institutul Matei Balș, la ora 13.00

Un număr de 53 de pacienţi au fost transferaţi la 11 spitale din Capitală, în urma incendiului la Institutul ”Matei Balş”. Cea de a patra victimă, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, este o femeie de 80 de ani care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

Citeste si: Incendiul de la ”Matei Balș”: Ce reacție a avut Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat în urma incendiului de la Colectiv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si