Close sidebar
Close sidebar

"Escape room", noul concept de business care prinde contur. Veniturile potenţiale depăşesc 11 milioane de euro anual doar în Bucureşti

O cameră de tip ”escape room” din Bucureşti ar putea genera anual venituri de peste 383.000 de lei, echivaletul a circa 85.000 euro, dacă ar fi ocupată 100%, iar această piaţă numără deja140 de astfel de camere în Capitală, a declarat pentru News.ro unul dintre acţionarii unei firme specializate pe acest gen de activităţi recreative, Captive Escape Room, Mihai Ungureanu.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Strict tehnic, un ”escape room” este o cameră cu indicii ascunse, în care jucătorul este încuiat şi nu poate ieşi decât dacă găseşte şi rezolvă toate puzzle-urile plasate de cel care a conceput jocul, având însă o limită de timp de 60 de minute, scrie news.ro.

În Bucureşti, în ultimii doi ani, au apărut peste 80 de ”escape room-uri”, care totalizează mai bine de 140 de camere. Piaţa a crescut accelerat în ultimii doi ani pentru că tot mai multe companii, în special multinaţionalele, au început să înlocuiască clasicele ieşiri la paintball sau laser tag cu acest tip de activitate, care pune accent pe antrenarea gândirii logice şi lucrul sub presiunea timpului.

”Deşi au apărut multe astfel de camere, conceptul nu a fost suficient promovat. Sunt destul bucureşteni care nu ştiu ce este un escape room sau să nu fi fost niciodată într-unul, în condiţiile în care capitala României este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe europene pe acest plan
”, a declarat Ungureanu.



Lipsa de promovare, adaugă antreprenorul, a făcut ca rata de ocupare să fie mai mică decât în alte ţări, de circa 10- 40%. Firmele de pe această nişă de piaţă ar fi avut mai mult de câştigat dacă s-ar fi unit într-o asociaţie, având în vedere volumul mare de investiţii care s-a făcut până acum, de până la un milion de euro.


”Dacă ne gândim că realizarea unei camere costă între aproximativ 1.500 şi 7.000 euro, din care o mare parte din bani se duce pe mobilă, şi că în Bucureşti s-au deschis până acum peste 140 de camere, realizăm că am fi avut un cuvânt greu de spus în faţa producătorilor de mobilă dacă ne-am fi unit vocile şi am fi cerut discount-uri şi alte beneficii. Acest lucru se poate aplica pentru tot felul de produse pe care noi le folosim: electronice, materiale de construcţii sau decoraţiuni”, explică Ungureanu.


Captive Escape Room are acum trei camere de joc finalizate şi o cameră de aşteptare, în care s-au investit circa 30.000 de euro, iar în viitorul apropiat vor mai fi gata alte două camere. Investiţia va fi recuperată în circa doi ani de la finalizarea ultimelor două camere, mai spune Mihai Ungureanu.

Compania lui este cotată pe locul al doilea din Bucureşti pe site-ul tripadvisor.com, la categoria ”Jocuri şi Activităţi Recreative”, ceea ce-i aduce vizita multor turişti străini.
Pe primul loc se află Troll Escape Rooms, pe trei Locked In- Escape Rooms, pe patru Exitus, iar pe cinci Escape Rooms Bucharest.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI