În zilele noastre, mulți oameni cred în horoscop, considerând că acesta le poate prezice viitorul sau le poate ghida deciziile. Însă, din perspectiva creștin-ortodoxă, credința în horoscop este considerată un păcat. Părintele Constantin Sturzu, într-un articol publicat pe Doxologia, explică de ce această practică contravine învățăturilor creștine și de ce este periculoasă pentru sufletul credinciosului.

Horoscopul și credința creștină

Credința în horoscop implică acceptarea ideii că destinul unui om este determinat de poziția astrelor, lucru care se opune învățăturii creștine despre libertatea omului.

În creștinism, omul este văzut ca având liber arbitru, fiind liber să își aleagă drumul și să își construiască viața prin deciziile sale. Credința că stelele guvernează destinul diminuează rolul lui Dumnezeu și al harului divin în viața omului. Dumnezeu este cel care are puterea supremă asupra destinului nostru, nu astrele.

Părintele Constantin Sturzu subliniază faptul că horoscopul nu este doar o distracție inofensivă, ci o formă subtilă de idolatrie, în care oamenii ajung să-și pună încrederea în forțe create (stelele) în loc să își îndrepte rugăciunile și speranțele către Dumnezeu. Aceasta constituie o abatere gravă de la primele două porunci din Decalog, care interzic închinarea la idoli și venerarea altor zeități.

Este păcat să crezi în horoscop?

Este păcat să crezi în horoscop?

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Luna Plină din septembrie 2024: Cum sunt zodiile influențate? Nativii care au parte de o perioadă de vis

Pericolele credinței în horoscop

Credința în horoscop poate duce la dependență. Mulți oameni își organizează viața pe baza acestor previziuni zilnice sau lunare, ajungând să își modeleze deciziile și comportamentele după ce spun astrele.

În loc să se bazeze pe rațiune, înțelepciune și credința în Dumnezeu, aceștia își predau voința unor simple predicții fără fundament științific sau spiritual.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, horoscopul poate deveni o ușă deschisă către practici oculte, pentru că oamenii care cred în aceste lucruri pot ajunge să consulte astrologi sau practicanți ai ghicitului, dorind să afle mai multe despre viitorul lor. Acest tip de comportament este extrem de periculos pentru viața spirituală a unui creștin, deoarece îl îndepărtează de Dumnezeu și îl apropie de practici condamnate de Biserică.

Este păcat să crezi în horoscop?

Este păcat să crezi în horoscop?

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Horoscop octombrie 2024: Ai grijă să nu iei decizii impulsive. Încearcă să fii mai flexibil și deschis la noi oportunități

Ce spune Biserica despre astrologie?

Biserica Ortodoxă condamnă astrologia, horoscopul și toate formele de practici oculte. Acestea sunt considerate păcate grave, deoarece îi induc pe oameni în eroare și le îndepărtează atenția de la adevăratul sens al vieții lor, care este comuniunea cu Dumnezeu. Prin învățăturile sale, Biserica ne îndeamnă să ne punem nădejdea și credința doar în Dumnezeu, să ne rugăm și să căutăm îndrumare spirituală prin Cuvântul Său, nu prin previziuni zodiacale.

Sursa: Doxologia.ro

 

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si