Close sidebar
Close sidebar

Esti in cautarea unui loc de munca? Care sunt domeniile unde se vor face angajari in urmatoarele luni!

Angajatorii romani prognozeaza cresteri ale numarului de angajati in cele mai multe regiuni ale tarii si in majoritatea domeniilor de activitate.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii Fortei de Munca, mai mult de 1 din 4 angajatori planifica angajari in trimestrul 3 al acestui an.

Perspectivele de angajare sunt pozitive in toate regiunile tarii si in cele mai multe sectoare industriale. Din punct de vedere regional, cei mai optimisti sunt angajatorii din regiunea Vest, care preconizeaza o crestere a angajarilor cu 17%, in timp ce angajatorii din Centru estimeaza o  crestere cu 16%.

Cand vine vorba de sectoarele de activitate, intentiile de angajare sunt mixte. Angajatorii din sectorul Industrie prelucratoare sunt cei mai optimisti din tara, raportand o previziune de angajarein crestere cu de 28%. De cealalta parte, angajatorii din Industria extractiva cred ca sansele de noi angajari vor scadea in urmatoarele luni cu 15%, fata de acceasi perioada a anului trecut. In aceeasi zona pesimista se afla si cei din sectorul agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuit.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Asa cum era de asteptat si cum s-a intamplat mereu in ultimii ani, cea mai optimista previziune de crestere a locurilor de munca sunt in sectoarele Finante, asigurari, servicii mobiliare si servicii de afaceri, unde previziunea este de +15%.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au sanse sa se angajeze in companii de toate dimensiunile, insa, conform studiului, cele mai puternice intentii de angajare le au marii angajatori.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI