Fotbalistul danez Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac în weekend-ul trecut la Euro 2020, în timpul meciului din grupa A dintre Danemarca și Finlanda, va fi supus unei intervenții chirurgicale, transmite agenția TASS.

Citeste si: Euro 2020, pe Arena Națională. Gică Popescu: "Nu am nevoie să merg la tribuna oficială. Voi sta la tribuna a doua"

Euro 2020, cu complicații medicale pentru Christian Eriksen 

Lui Eriksen îi va fi introdus în organism un defibrilator implantabil (ICD), a anunțat joi biroul de presă al echipei naționale daneze. ICD este un dispozitiv mic, care este implantat în piept, pentru a reduce riscul de insuficiență cardiacă în cazul în care inima funcționează într-un ritm iregulat, periculos (aritmii).

Un defibrilator cardioverter implantabil (ICD) monitorizează continuu ritmul cardiac și oferă bătăi suplimentare sau șocuri electrice pentru a restabili un ritm cardiac normal, atunci când este necesar. 

Citeste si: Christian Eriksen, prima imagine din spital după ce a "fentat" moartea la Euro 2020

Operație pentru danezul care a dat emoții întregii lumi la Euro 2020

Skysports a relatat joi că medicul șef al echipei naționale de fotbal daneze, Morten Boesen, a spus: „După ce Christian [Eriksen] a trecut prin diferite examinări cardiace, s-a decis că ar trebui să aibă un ICD”.

„Acest dispozitiv este necesar după un atac cardiac din cauza tulburărilor de ritm”, a continuat Boesen. "Christian a acceptat soluția, iar planul a fost confirmat de specialiști la nivel național și internațional, care toți recomandă același tratament", informează sursa citată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

euro 2020
Danemarca era în atac, la faza în care Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43.[Sursa foto: Twitter]

Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Citeste si:  Moment șocant în timpul partidei Danemarca-Finlanda de la Euro 2020. Jucătorul Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren și a fost resuscitat

Danemarca era în atac, la faza în care Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un jucător al gazdelor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos. Jucătorii celor două echipe şi arbitrul au recţionat imediat, realizând că s-a întâmplat ceva grav şi au chemat medicii pe teren.

A fost scos de pe teren cu targa

Christian Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflată aproape total de un material alb ţinut în jur de personalul medical, pentru a nu se vedea în interior. Totuşi, în social media au apărut imagini cu Eriksen pe targă, în care jucătorul părea conştient.

Ulterior medicii au confirmat că jucătorul se află într-o stare stabilă și Eriksen a publicat chiar o imagine de pe patul de spital, în care zâmbește și arată cu degetul că totul este ok.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si