Noua variantă sud-africană a coronavirusului B.1.1.529, care are peste 30 de mutații, a fost confirmată vineri în Israel, fiind vorba despre o persoană care s-a întors în țară din Malawi. Alte două cazuri sunt investigate în prezent.

Citeste si: A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic. Cine a intrat în zona roșie

Premierul Israelului Naftali Bennett a declarat, potrivit Reuters, că ia în calcul decretarea stării de urgență ca urmare a confirmării unui caz de contaminare cu noua variantă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noua tulpină africană de coronavirus produce panică pe piețele financiare

Franța, Italia și Germania suspendă zborurile din Africa

Franța a suspendat de urgență sosirile din 7 țări, între care și Africa de Sud din cauza descoperirii „unei noi variante a coronavirusului deosebit de îngrijorătoare”, a anunțat vineri Guvernul francez.

Citeste si: Noua variantă Botswana a SARS-Cov2, cu 32 de mutații, mai periculoasă decât tulpina Delta

Această măsură, aplicată „pentru o perioadă minimă de 48 de ore”, vizează și călătorii care provin din Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini. „Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile într-una dintre aceste țări sunt invitate să anunțe autoritățile și să efectueze cât mai curând un test de screening RT-PCR”, mai adaugă Guvernul francez.

Citeste si: "Primele măsuri le vom vedea săptămâna viitoare". Ce spune noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, despre pregătirea valului 5 și despre restricțiile de Sărbători

Și Germania urmează să refuze intrarea pe teritoriul său a unor călători străini care provin din Africa de Sud, după descoperirea noii variante SARS-CoV-2 – B.1.1.529, a anunţat vineri ministrul german în exerciţiu al Sănătăţii Jens Spah.

Italia a anunţat o măsură similară, vizând sosiri din Africa de Nord.

OMS, ședință de urgență în privința noii tulpini SARS-Cov2

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se va reuni vineri pentru a evalua situația epidemiologică ca urmare a identificării noii variante Covid-19 în Africa de Sud, pe fondul temerilor că aceasta ar fi și cea mai agresivă dintre tulpinile noului coronavirus, relatează Hotnews.

Ședința OMS va stabili dacă varianta B.1.1.529 este ”una de interes” sau ”una îngrijorătoare”. Varianta care a fost idendificată marți a atras atenția inițial pentru că prezintă ”un număr extrem de mare de mutații”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si