Totodat, pe masura ce luna isi face drum in jurul pamantului, o persoana poate privi înspre cer si poate vedea diferite fractiuni ale suprafetei sale reflectand lumina soarelui. Chiar dacă exista intotdeauna jumatate din luna care este luminata de soare, observatorul de pe pamant va vedea luna trecand prin fazele sale o singura data intr-un interval de 29 de zile si jumatate.

Cand pamantul se afla intre luna si soare, luna va fi la cea mai stralucitoare.

Atunci se formează luna plina si intregul disc al lunii va fi iluminat. Luna plina are o magnitudine aparenta de minus 12,6, facandu-l al doilea cel mai stralucitor obiect de pe cer dupa soare, care are o magnitudine aparenta de minus 26,73.

Luna plina va arata ca si cum ar fi complet iluminata de lumina directa a soarelui timp de cateva zile; in realitate, este iluminat doar cu aproximativ 97 pana la 99% cu o zi inainte si o zi dupa luna plina, dar aceasta distinctie este dificil de recuperat de catre oameni.

Citeste si: Horoscop saptămânal 30 august- 5 septembrie 2021. Vești extrem de bune pentru trei zodii

Fazele lunii Septembrie 2021. Când este Lună Nouă şi Lună Plină?

7 septembrie, ora 3:52 – Luna Noua
13 septembrie, ora 23:39 – Primul Patrar
21 septembrie, ora 2:55 – Luna Plina
29 septembrie, ora 4:57 – Ultimul Patrar

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Astfel, din toate fazele ciclului lunar, lunile pline reprezintă punctul culminant energetic al călătoriei lunare a lunii prin zodiac, având loc chiar în mijlocul ciclului lunar.

Totodată, aceste lunații au un efect profund asupra modului în care simțim, acționăm și chiar dormim. Următoarea lună plina de pe 21 septembrie, în semnul visător și poetic al Peștilor. Mai este cunoscută şi sub numele de Luna Recoltei şi are loc cu o zi înainte de echinocţiul de toamnă, de pe 22 septembrie.

Acest eveniment aduce emoțiile noastre la suprafață, făcându-ne mai sensibili la energiile subtile ale intuiției noastre. Permiteți-i imaginației să se dezlănțuie acum, deoarece atmosfera creativă și liberă a Peștilor ne va umple visele cu tot felul de viziuni mistice.

Specialiștii spun că energia lunară se află într-un moment culminant în timpul lunii pline, ceea ce ne poate determina ulterior să ne simțim mai energici. Cercetările au arătat că oamenii ar putea adormi mai greu sau este posibil să doarmă mai puține ore și să doarmă mai puțin profund în timpul lunii pline- și odată ce ai adormit, este posibil să ai mai multe vise sau coșmaruri intense.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Horoscop 31 august 2021. Ultima zi de vară vine cu vești bune pentru trei zodii

În acest an, luna plină din septembrie este cunoscută și sub numele de Luna recoltei, deoarece este luna plină care are loc cel mai aproape de echinocțiul de toamnă. Potrivit Almanahului fermierului, luna plina din septembrie mai este denumita si Luna de porumb, Luna de toamnă, Luna cu frunze căzute și Luna cu frunze galbene.

Totodată, atunci cand va fi luna plină va fi un aspect puternic între Marte pasional (conducătorul determinării) și Saturn (planeta care guvernează stabilitatea). Acest aspect ne va inspira să fim meticuloși în organizarea și planificarea afacerilor noastre sau a proiectelor creative, oricât de mari și opulente ar fi. Aceste planete care se aspiră reciproc în timpul lunii pline rebele ne vor invita să aducem la viață inovațiile noastre- prin structură și organizare detaliată, desigur.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si