Bogdan Maleon era spanzurat cu o curea de grinda casei, iar langa el, pe podea, se afla trupul sotiei sale cu urme in jurul gatului de parca cineva ar fi strangulat-o. Ca urmare a acestor semen, o prima ipoteza a autoritatilor ar fi fost ca barbatul si-a ucis sotia din cauza geloziei, punandu-si apoi capat zilelor.

In cursul dupa-amiezii de marti, procurorii Parchetului Iasi au facut lumina in acest caz.

Potrivit concluziilor preliminare ale necropsiilor, directorul Bibliotecii Universitare din Iasi, Bogdan Petru Maleon, si sotia sa, care au fost gasiti morti in locuinta lor, s-au sinucis la interval de cateva ore.

"Din primele cercetari facute in cursul dupa amiezii de ieri si in cursul diminetii, si din concluziile preliminare ale necropsiei au fost inlaturate suspiciunile privind uciderea celor doua persoane. Avand in vedere lipsa semnelor de violenta si lipsa oricaror semne de autoaparare pe corpul cadavrelor, in acest moment, concluzia la care am ajuns este ca cele doua persoane s-au sinucis la o diferenta de doua-trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8- 10 ore inainte de ora la care au fost gasite cadavrele", a declarat, marti, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iasi, Carmina Pascal.

Pascal a mai precizat ca prima care a murit a fost femeia. Ea ar fi fost gasita decedata de catre Bogdan Maleon, atunci cand acesta s-a intors acasa.

Modalitatile de sinucidere in cazul celor doi soti sunt identice, a adaugat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iasi.

Reprezentantii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde Bogdan Maleon era profesor la Facultatea de Istorie, se declara "profund socati" de aceasta tragedie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"In aceasta perioada de sarbatoare, Universitatea Alexandru Ioan Cuza este imbracata in doliu. Suntem profund socati si intristati de tragedia petrecuta in familia profesorului Maleon, cadru didactic al Facultatii de Istorie si director al Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta spre rudele si prietenii familiei, spre colegi, spre cei care i-au cunoscut. In semn de respect fata de toti cei afectati, rugam comunitatea academica si opinia publica sa pastreze o cuvenita discretie in aceasta situatie inca greu de inteles. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace," se arata intr-un comunicat de presa transmis de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Directorul Bibliotecii Universitare din Iasi, Bogdan Maleon (42 de ani), si sotia sa (38 de ani) au fost gasiti morti in casa luni. Cei doi soti au fost gasiti in locuinta lor de catre o ruda care venise sa vada de ce nu au ajuns la masa de Craciun.

Vecinii sustineau ca barbatul ar fi fost gasit spanzurat, iar surse judiciare spuneau ca este luata in calcul varianta conform careia Bogdan Maleon si-ar fi ucis sotia, dupa care s-ar fi sinucis.

Fostul coleg de banca din timpul liceului al lui Bogdan Maleon spune despre acesta ca era un exemplu de eleganta pentru cei din jur.

"Am primit cu mare durere in suflet vestea trecerii in nefiinta a fostului meu coleg de banca din anii liceului, Bogdan Petru Maleon.

Sufletul imi este impietrit si ravasit la aflarea cumplitei vesti. Am fost prieteni foarte apropiati inca din anul 1990. Era un om de o inalta tinuta intelectuala si morala, un exemplu de eleganta pentru toti cei care l-am cunoscut. Dumnezeu sa-l ierte!", scrie pe Facebook Bogdan Abalasi, fost subprefect de Iasi.

Si mama femeii a postat un mesaj pe Facebook, rugandu-I pe toti cei care au fost apropiati cuplului sa se roage pentru iertarea lor.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

La randul sau, istoricul iesean Dorin Dobrincu scrie, tot pe Facebook, ca vestile rele vin cand nu te astepti si ca "sunt cu atat mai greu de suportat cand este vorba de apropiati, de prieteni".

La sfarsitul lunii trecute, Anda Elena Maleon, sotia directorului BCU Iasi, scria pe retelele de socializare mesajul: "Eu vreau ca la finalul vietii sa nu imi fie rusine de mine".

Pe 1 decembrie, Anda Maleon (38 de ani) se afla in statiunea Durau cu mai multi prieteni. In nici o fotografie distribuita pe Facebook ea nu apare alaturi de sotul sau.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si