Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au anunțat că 12 pacienţi intrernaţi în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca au fost confirmați cu infecţie cu coronavirus. Este primul focar de acest tip înregistrat în judeţul Buzău în ultimele luni. 

Pacienţii cu afecţiuni psihice nu au prezentat simptome specifice bolii la internare, ci după. Cele mai comune simptome sunt febra şi starea de slăbiciune.

Cei confirmați au fost transportați într-un pavilion care în perioada pandemiei a funcționat drept spaţiu pentru tratarea bolnavilor cu COVID. 

Citește și: Evadarea secolului. Un bărbat a fugit de autorități traversând marea pe un ski-jet. A parcurs 400 de kilometri având la el doar un binoclu și o busolă

Focar de COVID-19 într-un spital din România. 12 pacienți au fost confirmați cu Coronavirus

Focar de COVID-19 într-un spital din România. 12 pacienți au fost confirmați cu Coronavirus

[Sursa foto: PixaBay]

Cresc cazurile de Coronavirus

Ținând cont de această situație autoritățile medicale au impus o serie de măsuri, asemănătoare celor din perioada pandemiei. Toate cadrele medicale din spital trebuie să poarte mască în timp și aparţinătorii sunt supuşi unui triaj epidemiologic riguros, numărul vizitatorilor a fost limitat. Oricine intră în spital trebuie, obligatoriu să poarte mască şi halat de unică folosinţă.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Reprezentanții DSP susțin că în județul Buzău infectările cu Coronavirus sunt în trend ascendent. La nivelul județului Buzău în perioada 01.06.2023 – 22.08.2023 s-au înregistrat 105 cazuri si 2 decese. De pe 16 august numărul de cazuri de Coronavirus a crescut. În perioada 16.08-21.08.2023 au fost înregistrate 32 de cazuri care reprezintă o treime din numărul cazurilor înregistrate în prima perioadă a verii. 

Citește și: Sancțiuni aplicate de jandarmi, după protestul anti-vacciniștilor de la Ministerul Sănătăţii/ Alexandru Rafila: ”Suntem la multe dintre vaccinuri pe ultimul loc în Europa”

Focar de COVID-19 într-un spital din România. 12 pacienți au fost confirmați cu Coronavirus

Focar de COVID-19 într-un spital din România. 12 pacienți au fost confirmați cu Coronavirus

[Sursa foto: PixaBay]

„Desi COVID – 19 nu mai reprezintă urgenţă de sănătate publică şi avînd în vedere faptul că SARS CoV 2 continuă să circule, fiind posibila apariţia unor noi variante, este necesară continuarea supravegherii epidemiologice. Astfel, DSP Buzău continuă atât supravegherea cât ţi monitorizarea evoluţiei epidemiologice a noului coronavirus”, au transmis reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Buzău.

Citește și: EXCLUSIV: Vaccinul HPV ar urma să fie compensat din toamnă și pentru femeile care au între 18 și 45 de ani/ Medic: ”Sunt convins că în curând vaccinarea va deveni un eveniment cât se poate de normal, așa cum trebuie să fie”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si