Procurorii au declarat că un pensionar, fost profesor de științe politice a furat mai multe bijuterii și obiecte de valoare de la prieteni bogați pe care i-a întâlnit în cercurile sociale de elită din Washington. Mai mult, el a vândut cel puțin șapte obiecte furate rare și valoroase, inclusiv cercei cu diamante, o broșă cu safire roz și un ceas de buzunar din aur din secolul al XIX-lea, au declarat procurorii, informează NBC News.

Bărbatul a fost eliberat fără cauțiune, urmând să revină în fața instanței

Aceștia susțin că bărbatul a obținut peste 45.000 de dolari din vânzarea pieselor la o casă de licitații din Manhattan. "Acuzatul ar fi vândut în mod repetat bijuterii furate pentru a se îmbogăți", a spus într-o declarație procurorul din Manhattan, Alvin Bragg. "Statutul New York-ului ca centru global pentru casele de licitații este diminuat atunci când bunurile sunt vândute ilegal". 

Lawrence Gray - fost profesor de științe politice

Lawrence Gray - fost profesor de științe politice

[Sursa foto: New York Post]

Gray, în vârstă de 79 de ani, a pledat nevinovat în fața unui tribunal penal din Manhattan la acuzațiile de furt calificat, posesie criminală de bunuri furate și un plan de fraudă. Purtând o cămașă roz și un sacou negru și sprijinindu-se cu greu pe un baston din lemn închis la culoare, el a refuzat să vorbească cu reporterii în timp ce părăsea sala de judecată.

El a fost eliberat fără cauțiune după ce a fost de acord să renunțe la pașaportul său. El trebuie să se întoarcă în instanță pe 31 octombrie. 

Gray a mai fost în trecut acuzat de furt

Acuzația este cea mai recentă dintr-o listă tot mai mare de acuzații de furt împotriva lui Gray, fost profesor titular la Universitatea John Cabot din Roma și partenerul de viață al răposatei Jacqueline Quillen, o femeie de afaceri din Washington.

În 2021, la scurt timp după moartea lui Quillen, fiii acesteia l-au dat în judecată pe Gray, acuzându-l că a furat obiecte de patrimoniu scumpe, tablouri și bani atât de la Quillen, cât și de la prietenii ei- un grup bine cotat care includea diplomați, bancheri și oameni de afaceri americani. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Bărbat din județul Bacău, reținut după ce i-a luat mașina și fiica concubinei. Agresorul a scos un fierăstrău electric la vederea polițiștilor

Lawrence Gray - fost profesor de științe politice

Lawrence Gray - fost profesor de științe politice

[Sursa foto: New York Post]

Lawrence Gray - fost profesor de științe politice

Lawrence Gray - fost profesor de științe politice

[Sursa foto: New York Post]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai târziu, în același an, Gray a fost arestat în Rhode Island sub acuzația că a furat o broșă cu diamante și safire în valoare de 32.000 de dolari în timpul unei nunți din Newport. Procesul intentat de familie a fost soluționat în condiții nedezvăluite.

Marți, procurorii din Manhattan au declarat că au dovezi care îl leagă pe Gray de o serie de furturi în New York, Virginia și alte câteva state. Între 2016 și 2019, el a vândut bunurile în consignație la Doyle Auction House din Upper East Side, au spus ei, adăugând că încă lucrează pentru a localiza unele dintre piesele care au fost vândute. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si