Foto: Sonia Simionov- Observator.tv

Fostul edil a venit sub escorta Poliţiei şi a fost preluat de autorităţi de la scările avionului.

Insa inainte sa puna piciorul pe taram romanesc, Mazare si-a jucat ultima carte in Franta, unde, cat avionul a facut escala, a cerut azil politic.

In aeroportul din capitala Madagascarului a fost primul pasager urcat in avion de cei 4 politisti romani.

A fost asezat langa iesirea din aeronava si pe tot parcursul zborului a fost incatusat. La escala din Paris, Radu Mazare a iesit primul din avion, inaintea tuturor pasagerilor.

Citeste si: VIDEO| Radu Mazare, in drum spre inchisoare! Fostul edil de la Constanta a aterizat in Romania

Apoi a fost dus, conform regulamentului, intr-o camera izolata, unde nu a putut avea contact cu nimeni pana la imbarcarea cursei catre Bucuresti.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Avocatii sai au cerut autoritatilor franceze azil politic pentru Mazare, insa cererea le-a fost respinsa.

Radu Mazare va pasi pe taram romanesc dupa aproape doi ani de libertate, petrecuti in Madagascar. Il asteapta aici 9 ani de inchisoare, primiti in dosarul retrocedarii ilegale de terenuri.

Citeste si: Remus Opriş a murit! Fostul parlamentar avea 60 de ani

Pentru ca a primit o pedeapsa mai mare de 3 ani, Radu Mazare trebuie sa-si ispaseasca sentinta in regim inchis.

Asta inseamna munca zilnica in penitenciar, activitati educative si sociale si consiliere psihologica.

La penitenciarul Tulcea, intr-o celula incap maximum 6 detinuti, insa conditiile nu sunt atat de aspre, spun surse din interior.

Celulele ar fi fost renovate la inceputul anilor 2000, iar standardele sunt aproape de cele europene. Detinutii ar beneficia de apa calda zilnic si de aer conditionat pe timpul verii.

Insa politicianul Alexandru Mazare il compatimeste pe fratele sau.

Alexandru Mazare: Am vazut ca foarte multi se bucura acum de situatia in care se afla Radu. Am o singura rugaminte la Dumnezeu. Ca toti acesti oameni sa aiba parte in viata lor de dreptatea pe care Radu Mazare a avut-o in acest proces in urma caruia a primit condamnarea.

Daca in ultima perioada, iubita si fiul lui Radu Mazare i-au dus mancare zilnic in arest, in Madagascar, acum cel mai probabil sarcina va fi preluata de fratii sai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si