Furtunile au măturat mai multe județe din țară. După zilele caniculare, România a avut parte de furtuni puternice, descărcări electrice, inundații și grindină.

În Brăila, mai multe străzi au fost acoperite de apă, iar în Bacău și Bucegi a căzut grindina. În scurt timp, peisajul s-a transformat în unul aproape de iarnă.

Citeste si: Românii sunt îndemnați să strângă apa de ploaie, dar sunt sfătuiți să nu o consume

Cei care s-au aventurat pe traseele din Bucegi au avut parte de furtuni, iar în câteva minute muntele s-a albit. Salvamontiștii îi sfătuiesc pe oameni să se echipeze și să aibă haine de ploaie.

Citeste si: VIDEO- Un nou episod de vreme extremă în România. Cod portocaliu de ploi și vijelii

Cod portocaliu de ploi și vijelii

O nouă alertă meteo de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Jumătate de țară va fi sub cod portocaliu de vreme rea în următoarele 24 de ore.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În intervalul menționat, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Citeste si: Revin ploile în România. Prognoza pentru luna septembrie 2022

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină. Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor. 

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente

Citeste si: VIDEO- Mai multe familii au rămas izolate într-o comună din Dâmbovița după ce o viitură a rupt drumul de acces

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp.

Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si