Gogoșari umpluți cu varză pentru iarnă. Iată cea mai simplă rețetă de gogoșari umpluți cu varză pe care trebuie să o încercați acasă!

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 4 l:
  • 10 gogoșari (2 kg)
  • 1 kg varză albă
  • 1 kg varză roșie
  • 4 morcovi(300 g)
  • 1 rădăcină țelină+ frunzele
  • 1 conopidă mică
  • puțin hrean
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru soluția lichidă:
  • 500 ml oțet
  • 1 l apă
  • 2 linguri sare de murături(cam 50 g)
  • 1 plic condimente pentru murături
  • 2-3 foi de dafin
  • 100 g zahăr

Mod de preparare

Primul pas este spălarea gogoșarilor. Cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm câte un căpăcel, exact pe lângă cotoare.

Se îndepărtează cotoarele, se răzuie nervurile cu ajutorul unei lingurițe și se scutură bine de semințe.

Varza se toacă fideluță și se pune într-un vas încăpător. Ulterior se pune sare peste ea și se amestecă bine.

Morcovii și țelina, se dau pe răzătoarea mare, se adaugă peste varză și se amestecă.

Citeste si: Mâncare de castraveți murați: O rețetă specială pentru această zi

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Se lasă salata să se odihnească 10-15 minute, apoi se scurge ușor de zeama lăsată și umplem cu ea gogoșarii.

Se așează la baza borcanului frunze de țelină și câteva rondele de hrean, apoi urmează gogoșarii să fie umpluți cu varză, presându-i ușor să încapă bine.

Printre gogoșarii umpluți cu varză, vom adăuga buchețele de conopidă și frunze de țelină, precum și mici rondele de hrean.

Într-un vas, fierbem oțetul cu apa, sarea, zahărul și condimentele, pentru câteva clocote, până se topește zahărul și sarea.

Se așează sub fundul borcanului lama unui cuțit și se toarnă peste gogoșari, compoziția lichidă, fierbinte și trecută prin strecurătoare. 

Se înfiletează capacul și se agită bine borcanul, învârtindu-l pe masă, pentru a pătrunde compoziția lichidă prin toți gogoșari.

Dacă este cazul, se desface capacul și se completează cu lichid.

Se învelește borcanul cu o pătură și se lasă până se răcește.

Citeste si: Rețetă de plăcintă cu dovleac copt: Secretul unui gust delicios

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si