Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în luna mai că ridică obligativitatea purtării măştilor anticovid în avioane şi în aeroporturile din Uniunea Europeană începând cu 16 mai.

Citeste si: Horoscop: Zodiile care vor primi o cerere în căsătorie în curând! Bat clopote de nuntă!

Cu toate acestea, pentru a evita diferite neplăceri, companiile aeriene au fost instruite să încurajeze pasagerii să folosească măştile în timpul zborurile către sau dinspre destinaţii în care purtarea măştii în transportul public este încă necesară.

Unde rămâne obligatorie purtarea măștii

În spitale, azilurile de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul, rămâne obligatorie purtarea măştii ”, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El a adăugat că o comisie de experţi îşi va anunţa decizia privind purtarea măştii de către pasagerii de pe feribot săptămâna viitoare.

Citeste si: Variola maimuței provoacă panică în Europa. Cinci cazuri au fost deja depistate în Portugalia

La începutul lunii martie, Grecia a îndepărtat obligativitatea măştii în restaurante, baruri şi centre de divertisment de noapte.

În ultimele 24 de ore, în Grecia, autoritățile sanitare au anunțat 4.626

de cazuri de COVID-19 şi 19 decese asociate, numărul total de infecţii din ţară de la primul caz identificat în urmă cu doi ani ridicându-se la 3.406.553 milioane, iar numărul total de decese la 29.619.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si