Turcia cu resorturile sale spectaculoase în care te simți răsfățat și unde distracția este pentru toate vârstele, Grecia cu insulele sale însorite și cu apa azurie, Bulgaria cu servicii bune la prețuri pentru toate buzunarele, par să fie din nou în topul destinațiilor de vacanță pentru români. 

Citește și: Vouchere vacanță 2023. Cine sunt românii care vor beneficia de tichete?

Care sunt cele mai căutate destinații turistice pentru vacanța de vară

Andreea Sandu, specialist în turism: ”Începem sezonul estival cu legendara Grecia, solicitările sunt pentru destinațiile deja bine cunoscute: Turcia, Grecia, Spania. Observăm o tendință de creștere a solicitărilor pe destinații precum Italia, Coasta Amalfitana este foarte solicitată, Portugalia, Lisabona, Estoril și zona de plajă.”

Chiar dacă Grecia, Turcia și Bulgaria se mențin în topul preferințelor românilor când vine vorba de concedii, sunt unii care și-au îndreptat atenția și spre țări exotice.

Citește și: Un român și-a pierdut viața în Grecia. Acesta a ignorat anunțul salvamarilor și a fost înghițit de valuri

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Andreea Sandu, specialist în turism: ”Observăm că românii chiar sunt doritori de destinații noi și astfel că solicită destinații exotice foarte mult, Kenya este la fel o destinație foarte solicitată, Mauritius.”

Cu cât timp înainte trebuie să facem rezervările pentru vacanța de vară

Iar recomandarea pentru o astfel de vacanță este ca rezervarea să se facă cu câteva luni înainte. 

Andreea Sandu, specialist în turism: „Eu recomand chiar și cu 6 luni înainte de plecare, tocmai pentru a beneficia de discount early booking, plata în rate, cu avansuri minime.”

Cât despre criteriile de alegere ale sejurilor, turiștii se împart în două categorii.

Andreea Sandu, specialist în turism: ”Există două categorii: familiile cu copii preferă sejururile all inclusive pentru că au toate facilitățile incluse pentru cei mici. A doua categorie sunt persoanele care nu sunt de sine stătătoare ca să stea într-un resort.”

Pentru a avea, însă o vacanță este bine ca turiștii să apeleze la un consultant în turism, astfel încât să găsească exact ceea ce le trebuie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si