Fondurile alocate suplimentar sunt asigurate de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016.

Sprijinul se acorda agricultorilor, sub forma de rambursare, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

Majorarea sumei permite plata integrala a acestui sprijin destinat agricultorilor pentru diminuarea costurilor de productie, conform situatiei centralizatoare realizata de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

Incepand cu anul 2015, conform unei Hotarari de Guvern adoptata in 2014, se aplica o schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura prin aplicarea unei rate de impozitare mai redusa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Pentru anul 2016, suma alocata initial din bugetul Ministerului Agriculturii a fost de 338,8 milioane lei, dar in sedinta din 5 octombrie a fost majorata de Guvern la 647,2 milioane lei.

Valoarea maxima a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2015-2020 este de 3,33 miliarde lei.

Sursa: News.ro.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si