Reprezentanţi din Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Sănătăţii au avut, marţi la Palatul Victoria, o reniune de lucru pe teme din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale.

Citește și: Cât va costa vizita la medic de la 1 februarie

Ședința de urgență a fost coordonată de consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban şi Minel Ivaşcu.

Scenarii analizate pentru criza din sănătate

La întâlnirea de marți de la Palatul Victoria, au fost evaluate mai multe scenarii posibile pentru soluţionarea revendicărilor comunicate de reprezentanţii Federaţiei Sanitas după discuţia avută recent şi cu prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În urma reuniunii de marţi, a fost luată decizia ca în cursul zilei de luni, 29 ianuarie, să aibă loc o nouă reuniune a grupului de lucru în care reprezentanţii celor trei ministere să prezinte o analiză a anvelopei salariale şi a necesarului de personal din sănătate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceste date urmează să reprezinte baza de discuţii la o întâlnire ulterioară cu reprezentanţii sindicali din domeniu, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, joia trecută, referitor la protestele angajaţilor din Sănătate şi faptul că sidicaliştii Sanitas au cerut majorarea salariilor cu 20%, că „premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare, pentru a reduce decalajale care generează tensiuni”.

Alexandru Rafila a declarat luni că prioritatea ministerului este „dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii și dezvoltarea serviciilor de medicina de familie”.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Finanțelor și ar trebui să existe o rectificare bugetară, a precizat ministrul Sănătății.

Citește și: Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Antibioticele fără rețetă se pot elibera doar pentru o doză de urgență de 48 de ore

Problema este legată de resursele bugetare, spune Rafila. Pe măsură ce colectările vor fi mai bune, această problemă se va rezolva, consideră ministrul de resort.

Sanitas a anunțat declanșarea conflictului colectiv de muncă în decembrie anul trecut, iar calendarul acțiunilor, spun sindicaliștii, va fi respectat întocmai.

Dacă Guvernul nu le va aproba majorarea salarială, aceștia se pregătesc, în februarie, de grevă generală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si