Close sidebar
Close sidebar

Guvernul pune in asteptare cresterea salariului minim pe economie, chiar daca asta reprezenta o prioritate pentru alesii Statului

Guvernul Romaniei a promis majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018, dar, in prezent, acest lucru nu mai pare atat de sigur, avand in vedere amanarile pe care alesii Statului le fac.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Majorarea salariului minim a fost pusa pe lista de asteptare si nu se va discuta pe aceasta tema in perioada urmatoare. Desi aceasta sedinta de Guvern trebuia sa aiba loc pe 8 noiembrie, acest lucru nu s-a intamplat, iar acum sufera o noua amanare.

"Din ce stim, o sa intre sapatamana viitoare. Trebuie mai inainte sa treaca termenul de transparenta", a declarat Marcel Ciolacu. El a precizat ca in momentul de fata sunt alte urgente, printre care proiectul Codului Administrativ, iar majorarea salariului poate astepta.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Executivul ar trebui sa aprobe in Hotararea de Guvern cresterea salariului minim la 1.900 de lei, iar ministrul Muncii da in continuare asigurari oamenilor ca acest lucru se va produce cu data de 1 ianuarie. "Da, e obligatoriu. In acelasi timp cu bugetul, vom avea aceasta Hotarare de Guvern referitoare la salariul minim. Motivul amanarii acestei Hotarari de Guvern nu a fost altul decat ca trebuie sa stea o anumita perioada de timp pe site pentru dezbateri.

S-a cerut transparenta si s-au efectuat mai multe etape in acest sens. Deci da, va fi majorat", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI