Primele ninsori din anul acesta și-au făcut apariția, semn că iarna este mai aproape decât ne așteptam. Chiar dacă este abia începutul toamnei, frigul a pus stăpânire pe câteva zone din România.

Citeste si: Circulație pe un singur sens de mers, pe Transfăgărășan. Mai mulți bolovani au căzut pe carosabil

Care sunt sfaturile salvamontiștilor

„Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că in perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii; pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul

subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor. În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19:30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment...”, a comunicat Salvamont Argeș.

Citeste si: Se circulă în condiții de iarnă în Pasul Prislop din Munții Rodnei

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă precum și intensificarea precipitațiilor din zona montană, vă recomandăm să vă informați despre starea vremii înainte de a porni la drum și să vă echipați corespunzător. La altitudini de peste 1600m vă sfătuim să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă si să aveți în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă și o pelerină de ploaie, folie de supraviețuire, lanternă frontală, baterie externă pentru telefon sau să economisiți bateria telefonului, o sticlă de apă, baton energizant. De

asemenea, vă recomandăm să aveți instalate aplicațiile SALVAMONT și Anii Drumeției, unde puteti gasi track-ul tuturor traseelor turistice omologate din Județul Sibiu.”, transmite Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Iarna a ajuns în România! Care sunt recomandările salvamontiștilor

Care sunt zonele unde iarna și-a făcut simțită prezența

Potrivit Salvamont Argeș, una dintre locațiile acaparate de ninsoare la începutul acestui sezon rece este chiar Făgărașul.

Citeste si: Noi vești despre facturile la energie din această iarnă. Ce se schimbă în Parlament

Iarna nu a ratat nici îndrăgitul drum, Transfăgărășan, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Experții sugerează buna echipare a autovehiculelor pentru cei care vor merge pe Transfăgărașan în următoarele ore.

Citeste si: Vacanța de iarnă 2022- 2023. Câte zile libere au elevii și când este prima zi de vacanță


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si