Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

-Mi s-a facut foarte mila. Imi venea sa plang. Si eram revoltata ca nimeni nu face nimic pentru ei.

- Un carton. Stateau si aveau ca un fel de paturica. Deasupra aveau inca un carton patrat. Pe asfalt. Da, pe jos. Ca si animalele.


Pe asfaltul rece, pe o bucata subtire de carton, langa o gramada imprastiata de coji de seminte. Asa arata patul pentru doi micuti, o fetita si un baietel, care nu par sa aiba mai mult de cinci anisori. Au haine pe post de perna, iar in loc de plapuma, o cutie veche ii protejeaza de frig. Sunt singuri pe strada in miezul noptii. Fara mama, fara tata. Fara autoritati care sa-i vada!

-La 12 se pun la culcare copiii pe trotuar.
Inveleste cu carton, cearsaf. Ii pune sa doarma pe jos, langa stalp.


Pe camerele de supraveghere apare momentul in care micutii se pregatesc sa doarma. O tanara le incropeste culcusul. Arunca mai multe cartoane pe trotuarul pe care cei doi se intind. Ii acopera cu o cutie, apoi ii abandoneaza.   

Revoltator este faptul ca zeci de oameni trec nepasatori pe langa ei. Ii privesc mirati si isi vad de drum.
Si nu sunt singurii!

- E chiar langa sectia de politie. Da. Politia trece pe aici, nici nu se uita la ei. La fel si politia locala, comintarii. Nimeni nu ia nici o masura. Nimic.


Intr-un tarziu, doua femei vin cu o patura si ii acopera. Spre dimineata, o vanzatoare sustine ca a sunat la politia aflata la nici o suta de metri.  
-Au zis ca o sa trimita pe cineva. Am revenit, am insistat cu telefoanele. Nu mi-au mai raspuns, dar nici nu au mai trimis pe nimeni.

Conditii mizere. Inumane. Si totusi, nimeni nu ia nicio masura.  Cu totii arunca resposabilitatea si gasesc scuze.  

Smaranda Marcu, purtator de cuvant Directia pentru Protectia Copilului Timis: Martorii spun ca politia a trecut de nenumarate ori pe aici, politia locala, sectia e aici. Imi pare rau. Daca i-au vazut, oricine i-a vazut trebuia sa ne anunte.

- Parintii lor stau si beau si fumeaza undeva intr-o taverna. Face multi copii si pe ei ii trimite la cersit.

- Mama lor cerseste. Si ei cersesc. Nu au cum sa intretina copiii, sunt saraci.

Abia dupa ce filmuletul de amator a fost facut public pe o retea de socializare cei de la protectia copilului s-au autosesizat. 
 

-De la Protectia Copilului suntem. In legatura cu copiii care dorm aici pe strada. Dumneavoastra i-ati vazut vreodata?
-Toata ziua ii vedem aici.


Mama risca sa fie decazuta din drepturi. In plus, s-ar putea sa petreaca pana la doi ani dupa gratii daca se dovedeste ca si-a obligat copiii sa cerseasca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si