De asemenea, vei afla și de ce NU ar trebui să mesteci gumă, dacă te confrunți cu frecvente dureri de cap.

"Sunt Alexandru Ilie și astăzi vreau să vorbesc despre cum putem scăpa de durerea aceasta de cap de pe laterală, de tâmplă, cum spunem noi popular. Toate acestea, evident, fără medicamente și toate lucrurile prin abordarea exercițiului fizic, apelând la această formă atât de de simplă, de eficientă și de utilă, despre care întotdeauna am spus că face parte din sistemul nostru biologic.

Suntem proiectați să fim dinamici, să alergăm, să mergem, să stăm cât mai mult în picioare. Și în momentul în care apelăm la această formă biologică, și anume cea de mișcare, veți vedea că lucrurile au o traiectorie extrem de favorabilă. Astăzi, cum povesteam anterior, vreau să vorbesc un pic despre această durere. Mulți pacienți vin și spun 'Domnule, mă dor tâmpele aici. Uite, am nevoie să mi se fac așa un masaj. Nu știu ce se întâmplă, dar mă doare capul'.

Deci întotdeauna trebuie să privim aceste dureri de cap de care vă vorbeam aici, la nivelul tâmplei, printr-o abordare, spun eu, extrem de atentă, întrebând pacientul tot timpul dacă a avut lucrări dentare. E o întrebare importantă.

(...) Există și un test foarte simplu prin care poți să vezi dacă articulația temporo-mandibulară este afectată în mod normal.

Trei degete, dacă le-ai lua, trebuie să reușești, fără niciun fel de problemă, să le introduci în gură. Asta înseamnă capacitatea de deschidere a gurii noastre să fie cea optimă. Patru, deja este o performanță, însă trei este un lucru normal, firesc pentru toată lumea", susține celebrul kinetoterapeut.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: VIDEO Poziția în bancă poate afecta coloana! Alexandru Ilie dezvăluie cum pot fi combătute durerile de spate

Te confrunți cu dureri de cap?

"O recomandare foarte utilă este aceea de a elimina procesul de mestecare a gumei. Nu avem voie să mai încurajăm acest tip de încleștare a dinților suplimentară de procesul de mâncare, de procesul de mestecare a bolului alimentar. Prin urmare, dacă vreau să îmi reîmprospătez respirația, apelez, de exemplu, la un drops pe care-l sug, la pastilele acelea pe care le știm cu toții și nu la guma de mestecat. Este extrem de important dacă, totuși vrei să mesteci o gumă, nu depăși 5 minute", spune kinetoterapeutul Alexandru Ilie.

 

Urmărește clipul video pentru a afla cum să scapi de durerea de cap fără să fie nevoie de medicamente:

 

sursa foto: Facebook Kintetoterapeut Alexandru Ilie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si