Autoritatea Vamală Română a anunțat că va începe Operațiunea 'Pinocchio'!

Ce presupune Operațiunea 'Pinocchio'?

Întregul proces va fi derulat începând din luna decembrie în vămi și are ca și scop depistarea jucăriilor contrafăcute care tranzitează România sau care sunt destinate pieţei interne.

”Autoritatea Vamală Română va derula în luna decembrie operaţiunea „Pinocchio”, care vizează controale extinse privind traficul de jucării contrafăcute.

Lucrătorii Autorităţii Vamale Române vor desfăşura în luna decembrie ample controale pe segmentul importurilor de jucării, concentrându-se în principal pe identificarea produselor susceptibile de contrafacere, într-o perioadă a anului în care traficul acestor mărfuri creşte exponenţial”, anunţă autoritatea.

Operațiunea 'Pinocchio'

Operațiunea presupune depistarea jucăriilor contrafăcute care tranzitează România.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: În goana după produse de post, românii constată că nu prea au de unde alege. ,,Nu mai avem încredere în produsele de post nicicum''

Cele mai multe produse contrafăcute tranzitează România spre țările vestice

Totodată, din datele colectate din anii precedenți s-a constatat că în special în lunile noiembrie și decembrie se importă mai mult de o treime din mărfurile contrafăcute, deoarece lumea se pregătește de sărbătorile de iarnă și își doresc să le ofere celor dragi diverse cadouri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Cifrele din primele zece luni ale anului sunt îngrijorătoare, şi arată o triplare a bunurilor contrafăcute care au fost reţinute în Vamă. Am decis ca în luna cadourilor să avem un program dedicat pe acest segment, să facem controale tematice exhaustive”,  a declarat preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă.

Mai mult, acesta a mai specificat faptul că nu toate jucăriile din China și Turcia sunt vizate, ci în special cele care copiază branduri mai mult sau mai puţin consacrate. În România, bugetul de stat va fi grav perturbat, întrucât aceste produse falsificate sunt de multe ori vând la negru.

Operațiunea 'Pinocchio'

În luna decembrie în vămi se va desfășura Operațiunea 'Pinocchio'.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Când se aprind luminițele de Crăciun în București în 2023?

Autoritatea Vamală Română a mai derulat și în trecut astfel de controale, atât în birourile vamale, cât și la porțile de intrarea ale mărfurilor din diverse țări suspecte de acest proces de falsificare, deoarece produsele nu rămân doar în țara noastră și ele sunt destinate tranzitului către statele din vest, acolo unde poate sunt vândute pe bani și mai mulți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si