Primarul Londrei a declarat faptul că este pregătit să facă orice îi stă în putință pentru a încetini răspândirea cu coronavirus, având în vedere infecțiile într-un număr foarte mare din oraș.

Citeste si: Noile restricții de Sărbători, publicate în Monitorul Oficial. Au intrat azi în vigoare, pentru 30 de zile

Petrecerile nu vor mai fi organizate

Sadiq Khan a declarat că nu vor mai organiza petrecerile de Anul Nou: ”Asta înseamnă că nu vom mai organiza această petrecere cu 6.500 de persoane prevăzută în Trafalgar Square în noaptea de Anul Nou. Va fi o dezamăgire pentru mulţi londonezi, însă trebuie să luăm măsurile necesare pentru a reduce răspândirea virusului”

Londra urmează astfel exemplul Parisului, care a anunţat sâmbătă că anulează focuri de artificii şi concerte prevăzute pe celebrul Champs-Élysées, sau al Marocului, care a interzis organizarea de petreceri în locuri publice şi care a impus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, de la miezul nopţi la ora 6.00.

Potrivit autortăţilor britanice, cel puţin 14 persoane infectate cu varianta omicron au murit, iar alte 129 sunt spitalizate în Regatul Unit, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie în Europa, care înregistrează 147.000 de morţi din cauza covid-19.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Restricțiile de sărbători sunt oficiale! Ce reguli trebuie să respecte românii și de când intră acestea în vigoare

Regatul a înregistrat luni 91.743 de cazuri noi de covid-19 în 24 de ore

Britanicii sunt împărţiţi între cei care cer restricţii suplimentare şi cei care le sunt ostili din cauza impactului asupra economiei.

Premierul britanic Boris Johnson a ameninţat că ”nu va ezita să impună msuri” mai dure cu scopul de a opri răspândirea variantei omicron, însă nu a mers până la a impune restricţiile

cerute de către unii.

”Pentru moment, vrem ca oamenii să se concentreze asupra prudenţei”, a subliniat Boris Johnson, evocând aerisirea şi purtarea măştii de protecţie.

Citeste si: Prima țară din Europa care intră în lockdown total până în ianuarie. "Este inevitabil"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si