Un incendiu a izbucnit la Unitatea 2 de la Centrala Nucleară Electrică, de la Cernavodă. Ce au transmis autoritățile după degajările de fum.

Incendiu la Centrala Nucleară Electrică, de la Cernavodă 

Pompierii din Constanța au interveni de urgență pentru lichidarea incendiului minor, fără flacără, care a izbucnit la pompa de la unitatea 2, de la Centrala Nucleară Electrică, de la Cernavodă.

"Este vorba despre un incendiu minor, fără flacără, la unitatea doi de la centrala Nuclearelectrică, un incendiu din câte se pare din primele informații la o pompă situația este sub control, intervin colegii mei, la fața locului intervenind două autospeciale de stingere și o autoscară. Nu se impune transmiterea mesajului RO-Alert fără a fi pusă în pericol populația", au transmis reprezentanții ISU.

Autoritățile au declarat că nici o persoană nu a fost rănită și nici evacuată, fiind vorba despre zona operațională.

Pompierii au identificat incendiul și în acest moment se lucrează pentru răcire.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La fața locului au intervenit 23 de pompieri, care acționează cu trei mașini de stingere, o autoscară și un echipaj de prim ajutor.

Misiunea este în dinamică.

Citește și: VIDEO Explozie puternică la un magazin de bricolaj din Botoșani. Cel puțin 13 victime. Raed Arafat: "Au fost evacuate peste 100 de persoane"

"SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

În prezent echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Reamintim că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată", se arată în comunicatul transmis de Neuroelectrica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si