Evaluarea Națională 2021 Subiecte Română. Evaluarea Națională pentru clasa a VIII începe marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, și continuă joi, 24 iunie, cu examenul la Matematică. Va mai fi un examen, pe 25 iunie, de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, acolo unde este cazul.

Citeste si: Evaluarea Națională, fără triaj, dar cu mască. Ghidul de examen pentru elevi, publicat pe EDU.ro

Evaluarea Națională 2021 Subiecte Română. Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul Bucureşti, sunt înscrişi pentru a susţine Evaluarea Naţională, în sesiunea care se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021, potrivit EDU.ro, locul unde poți vedea și subiectele care cad la examen.

Citeste si: Evaluarea Națională 2021. Azi încep înscrierile pentru examenul maturității

Evaluarea Națională 2021 Subiectele la Română

Prima probă din cadrul Evaluării Naționale 2021 va fi cea scrisă la Limba și literatura română, pe data de 22 iunie. Până acum au fost publicate pe site-ul  EDU.ro  mai multe modele de teste pentru Evaluarea Națională 2021. Acestea sunt concepute după noua programă pe care elevii ar fi trebuit să o studieze la clasă şi au în vedere să-i ajute pe elevi să se pregătească mai bine.

Citeste si:  Programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Limba și literatura română

 

Evaluarea Națională 2021 Subiecte la Limba Română

A fost publicată programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Limba și literatura română.  Vezi aici  ce fel de cerințe vor fi anul acesta și ce s-a schimbat între timp.

Prezenta programă este realizată în conformitate cu prevederile din Programa școlară pentru disciplina Limba și literatura română, clasele a V-a – a VIII-a, aprobată prin OMEN nr.3393/28.02.2017.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre Evaluarea Națională și despre examenul de Bacalaureat

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Variantele de subiecte pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2020-2021 evaluează competențele și  conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare prevăd  acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor.

Etapele intermediare ale formării competențelor specifice pe care le conține programa de evaluare și detalierea conținuturilor sunt prezentate în programa școlară în vigoare.

În evaluarea competențelor și a conţinuturilor se vor urmări permanent aspectele normative ortoepice, ortografice, morfologice şi de punctuaţie, utilizându-se constant Dicționarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române (DOOM 2), Dicţionarul explicativ al limbii române și alte tipuri de dicționare şi îndreptare. 

Modele de subiecte la Limba și Literatura Română  pentru examenul de Evaluare Națională 2021 au fost publicate pe  site-ul EDU.ro.

Calendarul pentru etapa din iunie a Examenului de Evaluare Națională 2021

- 7- 11 iunie 2021- Inscrierea la evaluarea nationala

- 22 iunie 2021- Limba si literatura romana, proba scrisa

Citeste si:  Reguli de desfășurare a Evaluării Naționale, în contextul pandemiei de Coronavirus

- 24 iunie 2021- Matematica, proba scrisa

- 25 iunie 2021- Limba si literatura materna, proba scrisa

- 29 iunie 2021 (pana la ora 14:00)- Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

- 29 iunie 2021 (ora 16:00- ora 19:00)- 30 iunie 2021 (ora 8:00- ora 12:00)- Depunerea contestatiilor

- 30 iunie- 4 iulie 2021- Solutionarea contestatiilor

- 4 iulie 2021- Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor.

Cum se calculează media finală la Evaluarea Națională

Media generală la Evaluarea Națională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Media se va calcula indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la Evaluarea Națională sunt inferioare notei cinci.

Citeste si:  Evaluare Națională 2021. Modelele de subiecte pentru Evaluarea națională

De reținut că media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

De altfel, media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a și media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Elevii bolnavi de coronavirus vor avea o sesiune specială

Astfel, în anul 2021 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a a hotărât să se facă o excepție,  iar elevii care au COVID-19 sau prezintă simptome ale bolii vor susține testarea în cadrul unei sesiuni speciale. Media obținută la Evaluare Națională reprezintă un criteriu important pentru admiterea la liceu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si